14.2 C
Prague
Pátek, 26 dubna 2024, 1:04
- Reklama -
DomůLifestyleFilip Březina ve Smyslu pro tumor získal slávu, stálo ho to ale...

Filip Březina ve Smyslu pro tumor získal slávu, stálo ho to ale partnerku

Nebyla to první role, kterou si Filip Březina ve své kariéře zahrál. Nepochybně je však tou nejvýraznější vůbec. Seriál Smysl pro tumor si získal u diváků velký úspěch. Herec však přiznal, že užívat si slávy už musí sám.

O roli v seriálu Smysl pro tumor herc Filip Březina velmi stál. Poprvé si před televizní kameru stoupl v patnácti, a to v seriálu pro teenagery nazvaném 4teens. Upozornil na sebe také v love story Zlatý podraz nebo v seriálu Místo zločinu České Budějovice. Diváci si ho také pamatují jako potulného muzikanta ve vánoční pohádce Klíč svatého Petra.

Zdál se mu sen

„Musel jsem to najít v sobě. A byla to velká cesta sebepoznání. Dám vám příklad. Blížil se den, kdy jsme měli točit scénu, ve které mi lékař oznámí, že mám rakovinu. Samozřejmě jsem něco po­ dobného už několikrát viděl zahrané spoustou herců v mnoha filmech, ale vůbec jsem si nedo­ vedl představit, co by taková zpráva se mnou reálně udělala. Jaké bych v té chvíli měl pocity, emoce? Nikdy jsem nic takového nezažil, nemám vlastní zkušenost. Nebylo kde brát. Nevěděl jsem, jak tu situaci zahrát. Točila se v detailu na oči a já si nebyl jistý, kolik emocí do takové chvíle dát, abych to nepřehnal, aby to bylo uvěřitelné,“ vzpomíná Březina na momenty, kdy se na svou roli připravoval.

„Poslední noc před touhle klapkou se mi zdál sen, ve kterém stojím v ordinaci a doktor mi oznamuje, že jsem vážně nemocný a že asi umřu. Ráno jsem se probudil přesně s tím pocitem, který jsem tak intenzivně hledal. Přesvědčil jsem sám sebe, že to zkrátka musím vědět, až jsem si to ve snu vsuge­roval. Neumím ho vyvolat znovu, ale pro mě bylo podstatné, že se to tehdy stalo.

Jiří Bartoška v novém seriálu Smysl pro tumor (foto: se souhlasem České televize)

Partnerku už nemá

Změna jeho životní situace zřejmě potěší trpělivé fanynky. Když se seriál Smysl pro tumor začal vysílat, Filip se svěřil, že jeho partnerka není nadšená z milostných scén. Omlouval to tím, že není z branže.

Teď ale přiznal, že už spolu pár netvoří. Zdá se, že jedním z důvodů byla její touha po rodině, zatímco Březina se chce ještě pořád soustředit hlavně na kariéru. Že by na něj čekala už za rohem jiná? O nápadnice jistě nebude nouze!

Zdroj: redakce, Česká televize, Instagram

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů