6.3 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 8:04
- Reklama -
DomůOsobnostiDavid Novotný hraje v Kukačkách sám sebe: S dětmi na place je...

David Novotný hraje v Kukačkách sám sebe: S dětmi na place je to těžké, přiznává

David Novotný se každý pátek objevuje na obrazovkách České televize jako Karel Holec, který vychovává Marcelu, Báru a Tomáše. Po boku má dobrosrdečnou Olgu, kterou hraje Sabina Remundová. V rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka přiznal, že je cholerikem i doma. Jak se ale rychle naštve, tak ho to prý rychle přejde. Co prozradil o natáčení?

Seriál Kukačky se dočkal své druhé řady. Jde o český rodinný seriál, který pro Českou televizi vyvinula společnost Dramedy Productions. První řada se vysílala v lednu 2021, druhá začala v lednu 2023. Pojednává o Jakubovi a Tomášovi, dětech, které se staly obětí záměny v porodnici.

Děj seriálu Kukačky

Seriál představil dvě rodiny, které spojí osudové rozhodnutí Davida, bratra Karla Holce. Kadlecovi a Holcovi zjistí, že jejich děti nejsou jejich. A začne peklo. Na konci první série vyjde najevo, že děti vyměnil David. Neudělal to však z nešťastné lásky k Tereze, jak si někteří původně mysleli.

Holcům totiž ještě před narozením Tomáše zemřel syn Kája, který trpěl vzácným a dědičným onemocněním. Doktor Tesař, kterého hraje Jan Dolanský, přijde k porodu Olgy a dítě chvíli nedýchá. David ze strachu, že by dítě mohlo být postižené a jeho bratr by od života dostal znovu naloženo, udělá osudovou chybu a děti vymění. To, co udělal, ho tak rozhodí, že se na záchodech pozvrací. Když si to rozmyslí a chce svou chybu napravit, je už pozdě. Sestřičky vezou děti na pokoj. Až tam zjistí, že svého synovce vyměnil s dítětem své školní lásky Terezy Býčkové.

Ve druhé sérii se rodiny nastěhují na jeden dvorek. Snaží se být na blízku Tomášovi i Jakubovi, přináší to s sebou však mnoho neshod. Do děje se vloží i Terezina matka, která odešla, když jí bylo půl roku. Žena, která je dnes již sama matkou, její rozhodnutí nemůže pochopit. Jejich vztah se stanem ústředním tématem druhé série.

Karel Holec je cholerik. A taky dobrák od kosti

David Novotný v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka přiznal, že je hraje vlastně sám sebe. Stejně jako Karel se umí pořádně naštvat, uvnitř je to ale dobrák, kterého to rychle přejde. Podle něj sice děti a zvířata na jeviště nepatří, tady měly kluci Viktor Sekanina a Theo Schaefer svou důležitou roli.

A že to nebylo jednoduché, to si umí každý domyslet. Kluci dospívají, berou je lumpárny a korigovat, co mají před kamerou dělat, není vůbec snadné. Z celého projektu ale vznikl moc hezký příběh.

Denisa Barešová přiznala obavy z druhé série. Nakonec se nenaplnily

Denisa Barešová, představitelka Marcely, nedávno v rozhovoru pro iDNES.cz přiznala, že režisérovi Biseru Arichtevovi se do druhé série moc nechtělo. „My v Česku jsme mistři v nastavování kaše, což já osobně úplně nenávidím. I potom, co jsme dotočili druhou sérii, jsem si říkala, že se opravdu jen málokdy stává, aby dvojka byla aspoň stejně dobrá jako jednička. Druhou řadu Kukaček jsem ještě neviděla, takže jsem zvědavá, jak to celé dopadlo. Každopádně Bisi prý byl nakonec příjemně překvapený, jak druhá série vyšla, jak se ten příběh vyvíjí, jak se prohlubuje a naplňuje,“ svěřila.

V dalších rolích se v Kukačkách představili Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Petr Kostka, Libuše Švormová, Jana Kolesárová, Darija Pavlovičová, Michal Isteník, Klára Cibulková, Eva Hacurová, která v roli nahradila Jitku Čvančarovou nebo Štěpán Benoni jako Hynek. Luboše si zahrál Adam Ernest.

Na další díl Kukaček se mohou diváci těšit zase v pátek od 20:10.

Zdroj: Česká televize, iDNES.cz, Český rozhlas Dvojka

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů