9.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 3:04
- Reklama -
DomůLifestylePlesová sezóna je v plném proudu. Stylistka radí, jakých chyb byste se měli...

Plesová sezóna je v plném proudu. Stylistka radí, jakých chyb byste se měli vyvarovat 

Mnoho z nás si láme hlavu nad tím, jak se na ples obléct. Stylistka Julia Silajdzic se s námi podělila o pár tipů, díky kterým uděláte dojem a vystoupíte z davu.  

Plesová móda je magický čas inspirovaný klasickým společenským tancem a tím, že se snažíme přijmout minulost a zároveň zůstat trendy a jít s dobou.

Důležité je se netrápit a nestresovat se. Móda má být zábavná. Pokud se nechcete dopustit módního faux pas, stačí dodržet pár následujících bodů a nemůžete šlápnout vedle,“ říká stylistka Julia Silajdzic.

Vyhněte se botám s otevřenou špičkou a tělovým silonkám

Plesová sezóna startuje během zimních měsíců. Pokud nechcete riskovat nachlazení, vyberte si obuv se zavřenou špičkou, a to jak z praktických, tak estetických důvodů.

Pokud budete mít silonky, a to jakékoliv barvy, vyhněte se tomu, aby jejich přední část vykukovala z otevřených bot. Počkejte s otevřenými boty na to, až bude počasí přívětivější a vyměňte je za boty, které jsou zavřené a mají mírně špičatou špičku. Díky tomu budete působit elegantněji,“ vysvětluje Julia.

Co se týče tělových silonek – já zastávám názor, že na ples nepatří. Dnes si můžeme vybrat opravdu z velkého množství alternativ, kterými můžeme klasické silonky nahradit. Pokud se vám nehodí k outfitu silonky černé barvy, zvolte barevné nebo vzorované. Pokud přeci jen chcete zvolit silonky tělové barvy, zkuste síťované. Díky nim nebudou vaše nohy na fotkách působit uměle,“ dodává.

Velkou kabelku nechte doma, i kdyby byla od Diora

Pokud se účastníte jakékoliv večerní akce, velkou kabelku nechte doma. Sáhněte místo toho po elegantním psaníčku. „Na ples určitě patří psaníčko. Což je velmi malá a elegantní kabelka. Barvu si vyberte tak, aby doplňovala vaše šaty. Psaníčko může být decentní ale i výstřední, například pokud máte šaty v minimalistickém stylu, výraznější psaníčko je může krásně podtrhnout,“ radí Julia.

Zvolte střih, který padne vaší postavě a správné spodní prádlo

U plesových šatů je důležité, aby padly vaší postavě, a to jak velikostí, tak střihem. „Základem dobrého vkusu je znát svou velikost. Pak už jen stačí najít střih, který lichotí vaší postavě. V tomto ohledu vám nejlépe poradí stylistka. Šaty by zároveň měly splňovat dress code, jako je black tie a formal,“ říká Julia. Pokud si nejste jistí tím, co daný dress code znamená, stačí si ho vyhledat na internetu, kde mnohdy najdete i spoustu outfitů, které vás mohou inspirovat.

Pozor byste měli dávat i na správnou volbu spodního prádla. Ideální je bezešvé prádlo, které není vidět ani pod tím nejjemnějším hedvábím.

Ramínka od podprsenky nesmí koukat za žádnou cenu a určitě nevolte jejich gelovou variantu. Pokud se necítíte na to, jít bez podprsenky a zároveň vám vaše šaty nedovolují, abyste si podprsenku vzali, sáhněte po nalepovací gelové podprsence, nebo po podprsence bez ramínek, která se dá překřížit a zapnout v pase,“ radí Julia.

V hlavní roli doplňky a líčení

Často zapomínáme na to, že celkový outfit je potřeba doladit i doplňky a líčením. Šaty bez vhodně zvolených doplňků jsou jako neosolené jídlo. Chybí jim šmrnc a dávka osobitosti.

Lidé často zapomínají na to, že doplňky a make-up jsou jako pomyslná třešnička na dortu. Myslete na třpytivé náušnice, náhrdelníky a čelenky. Míchání a kombinování barev a textur vám zajistí jedinečný a stylový vzhled,“ radí Julia.

Zdroj: Julia Silajdzic

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů