23.2 C
Prague
Neděle, 28 dubna 2024, 7:04
- Reklama -
DomůLifestyleZačátečnické chyby v seriálu Policie Modrava

Začátečnické chyby v seriálu Policie Modrava

Příběh kriminalistů ze Šumavy si právem získal své diváky. A ačkoliv letos v létě běží už jen reprízy oblíbeného seriálu Policie Modrava, pořád se drží na předních příčkách sledovanosti. Ani tak dokonalému počinu, jak je mnohdy nazýván, se ale nevyhnuly chyby. Uhádnete, kde všude tvůrci měli být bystřejší?

Příběh Jany Vinické je prostý, obyčejný a plný dobra. Také jde po dlouhé době o hlavní ženskou roli v televizní kriminálce. Proto má Modrava takový úspěch? Nebo jde o prostředí, které tvůrci vybrali? Ani jedna ze scén se nenatočila v ateliérech, což je zkrátka znát. Režisér Jaroslav Soukup zřejmě věděl, proč natáčet zrovna v šumavské přírodě! A to původně seriál psal, aby si měla jeho milovaná žena Petra Martincová v čem zahrát. Když se vrátila ze srazu se spolužáky, navnadili ji, aby se znovu vrátila před kameru. Inspirací mu byl známý Doktor z hor.

Kanadské nemocniční povlečení

Tak kde jsou ty chyby? Když například Vinická telefonuje Igoru Pelčákovi do Kanady, tvůrce sice napadlo, že by měli do děje zahrnout i časový posun. Už jim ale uteklo, že Pelčák leží v nemocničním pokoji a má povlečení s modrými pruhy. To je spíše typické pro Českou republiku, případně Slovensko. Sotva pro Kanadu…

Paní učitelka také v šestnácté epizodě první série nacvičuje se svými studenty blahopřání ke svatbě, ale místo „viel Liebe“ (tedy hodně lásky) je učí „viele Liebe“. V překladu mnohou lásku. Ve stejném díle také Bohouš a Pepa Stehlík kradou ryby ze sádek, vidí je přitom ale major Racek z okna pokoje. Volá to Koutnému, který vyjede autem, aby je sledoval. V dalším záběru už jsou ale v autě oba – Racek i Koutný. To by asi takhle rychle nestihli, co myslíte?

Herce si vybíral režisér sám. Chtěl být pečlivý (foto: se souhlasem TV Nova)

Petr nebo Pert? Kdo ví!

Chyby jsou také v závěrečných titulcích. Například ve druhém díle druhé série se píše herec Petr Strach. Ve skutečnosti se ale jmenuje Petr Stach. Podobná chyba je v sedmém díle čtvrté série. Tam byl herec Petr Pěknic přejmenován na Perta.

Nakonec si Martincová, manželka režiséra, zahrála až ve čtvrté sérii. Přesto jde o velmi úspěšný počin, diváci si Policii Modravu zamilovali. V hlavní roli se představila Soňa Norisová, v dalších Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Jana Boušková, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská nebo Michal Holán. V seriálu hrají také ochotníci z Hartmanic a Příchovic nebo dobrovolní hasiči ze Srní. A dokonce v Modravě hraje modelka! Jedná se o Šárku Giu, při postsynchronech ji ale předabovala Tereza Bebarová. Tento seriál byl také poslední rolí Jana Pohana, který zemřel dva týdny před premiérou.

Natáčelo se v obcích Modrava, Kvilda, Srní, Horská Kvilda, Kašperské hory nebo v kempu Antýgl.

Zdroj: redakce, ČSFD, TV Nova

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů