DomůLifestylePátá řada seriálu Policie Modrava? Nepřipadá v úvahu, překvapil režisér

Pátá řada seriálu Policie Modrava? Nepřipadá v úvahu, překvapil režisér

Začátky seriálu Policie Modrava nebyly snadné. Nejdřív se natočil pilotní díl, pak na nový projekt nebyly peníze. Trvalo pět let, než se všichni vrátili před kameru. V tu dobu už režisér Jaroslav Soukup ani nedoufal, že by se příběh z jeho milované Šumavy natočil – ale stalo se. Přes fenomenální úspěch čtyř řad však pátou nechystá. Co je důvodem?

Režisér Jaroslav Soukup je u nás objevitelem žánru, kterému se říká light crime. Práci policie doplňují příběhy postav, které poodhalují své soukromí a řeší životní peripetie. To samé můžeme vnímat u Specialistů, u Kriminálky Anděl je tomu přesně naopak.

Najednou přišla další rána

Už tehdy měl Soukup sbírat příběhy, které se na Šumavě staly. Policie Modrava je prý ale fikce a inspiroval se jen minimálně. Když ale takřka zboural televizní statistiky s pilotním dílem, přišla krutá zpráva – nejsou peníze a točit se nebude.

Pro režiséra, který se stáhnul po neúspěšném filmu Jak ukrást Dagmaru už v roce 2001, to byla další rána. Konečně chtěl dál tvořit – a nemůže. Nebýt jeho manželky Petra Martincové, která ho do poslední chvíle podporovala, možná by se ani nic nenatočilo.

Policie Modrava slaví u diváků velký úspěch (foto: se souhlasem TV Nova)

Další řada? Nic netrvá věčně

Po roce a půl volali z televize. Chtěli, aby se seriál natočil. Jenže Soukup jim nevěřil. Co když mu zase řeknou, že na to nejsou peníze? Co bude pak? Má do toho dávat svou energii? Řekl si o smlouvu na 800 tisíc, aby měl nějakou pojistku. A tehdejší ředitel televize Nova na to kývnul.

A zanedlouho se opravdu natáčet začalo. Takový úspěch, jaký seriál měl, nikdo nečekal. Soukup ale další řadu nechce. A za tím si striktně stojí. Ačkoliv někteří herci by si to opravdu přáli – například pro Michala Holána se Šumava stala druhým domovem. V nejlepším se má ale přestat, myslí si režisér. Natočil si svou šumavskou pohádku a odejít se má na vrcholu. Filip Tomsa s ním naopak souhlasí – nic se prý nemá protahovat donekonečna…

Zdroj: redakce, TV Nova, Instagram, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů