6.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 10:04
- Reklama -
DomůLifestylePořad Ztracená rodina nabídne poslední šanci těm, kteří postrádají své příbuzné

Pořad Ztracená rodina nabídne poslední šanci těm, kteří postrádají své příbuzné

Dokureality, kterou budou provázet Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura, si klade za cíl znovu sjednotit blízké příbuzné po letech odloučení. Na co se mohou diváci těšit?

Ztracená rodina není projekt, který by chtěl zaujmout ukazováním extrémů, konfrontační technikou. Obsahem projektu jsou často velmi bolestná, letitá odloučení, nedorozumění, křivdy, vědomé i nevědomé nepravdy a k těm je třeba přistupovat s velikým respektem, citem a opatrně zacházet s každou informací. Nejde tedy o senzace, ale o hluboké lidské prožitky.

Představí se Pergnerová a Vaňura

V projektu se představí populární Tereza Pergnerová a Mirek Vaňura. „Mirek je fantastický a je nedílnou součástí Ztracené rodiny. Jeho úkol je velmi náročný, neboť kromě pátrání po „ztracených“ blízkých, které je velmi zdlouhavé a náročné, je právě Mirek jako první v kontaktu s hledaným člověkem, který s ním, někdy poprvé za život, hovoří o starých událostech, bolestech, křivdách. Mirek to zvládá skvěle a já jsem šťastná, že spolu můžeme pracovat a poznávat se,“ říká Tereza. Nechybí prý ani úžasný genealog!

„Na začátku jsem si myslel, že já bych asi tímhle způsobem rodinu nehledal, ale teď můžu říct, že jsem změnil názor. Myslím, že ve štábu jsme už takoví terapeuti. Pomáháme překonat nejistoty a obavy. Když už do toho s námi někdo jde, tak nakonec určitě nelituje!“ říká Vaňura.

O dramatické chvíle nebude nouze (foto: se souhlasem TV Nova)

„Rodina je to nejvíc, co v životě máme. Občas zapomínáme, že ke vztahům patří i nějaký ten nesoulad nebo rozdílné názory a že je důležité umět nad tím mávnout rukou. Ve chvíli, kdy se rodina začíná rozpadat, měl by každý umět udělat kompromis a zabojovat. Ať chceme, nebo ne, naše myšlenky se vrací k dětství, rodičům a širší rodině. Chceme někam patřit, hledat kořeny a přes ně pochopit i sami sebe a svoji životní cestu. Proto je Ztracená rodina pořad, který natáčím opravdu rád,“ dodává.

Za projektem stojí režisérka Jana Rezková, která kromě Výměny manželek režírovala také Milionový pár, Superstar 3, Ordinaci v růžové zahradě, Nevěstu pro milionáře nebo Dům snů.

„Zatím se nám nestalo, že bychom se nedojali všichni, tím myslím i mužské členy štábu. Silné emoce nás provázejí po celou dobu natáčení, ať už s člověkem, který někoho hledá, nebo nalezeným, kterému jako první sdělujeme, že ho někdo hledá. Samozřejmě finální setkání je nejsilnějším zdrojem emocí, vždyť většinou se poprvé vidí lidé, kteří se v životě nesetkali,“ uzavírá Rezková.

První díl je už teď na Voyu.

Zdroj: redakce, TV Nova

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů