14 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 7:05
- Reklama -
DomůLifestyleI Zlatá labuť má chyby. A ve druhé sérii zůstaly

I Zlatá labuť má chyby. A ve druhé sérii zůstaly

Diváci se konečně dočkali! I nová řada seriálu Zlatá labuť přinese příběh rodiny Kučerových. Vzhledem k velkému majetku musí tvrdě bojovat v době, která nepřeje byznysu, lásce ani svobodným rozhodnutím. Kde ale scenáristé nasekali chyby? Podívali jsme se tomu na zoubek!

Druhá série více než ta první ukázala, že mezi Martou Dancingerovou a Adamem Vaculou to moc nefunguje. Jistě jsou dobří přátelé, kteří spolu rádi zajdou na skleničku něčeho dobrého, že by to ale byla spalující vášeň, to se říct opravdu nedá. A je to zkrátka vidět.

Nemocná Markéta, která nikoho nenakazila

Diváci si také všímají nemocné Markéty, která už druhou sérii kašle kvůli tuberkulóze. Není ta však nakažlivá? TBC se šíří vzduchem, tedy minimálně Petr Kučera by byl už nemocný, stejně tak pravděpodobně Irena a další, kteří se vedle Markéty pohybují jakoby nic.

Kristýna Ryška a Adam Vacula v seriálu bojují o lásku i pozornost svých rodičů (foto: se souhlasem TV Nova)

Neexistující carpaccio

Pozornosti neunikl ani Lukáš Mašek, kterého hraje Robert Mikluš. Ten si v desátém díle první sezóny objednává carpaccio jako své oblíbené jídlo. Že by byl až takový vizionář? Ve skutečnosti tenhle pokrm vzniknul až po válce.

Roky se liší, ale nejčastěji se mluví o 50. letech a Giuseppe Ciprianim, který ho ve své restauraci naservíroval hraběnce Amalii Nani Mocenigo. Je jasné, že během druhé světové války si na něm Lukáš pochutnávat nemohl.

Plukovník Gruber

A jeden z pozorných diváků, který si říká Albi, napsal na ČSFD také svůj postřeh: „Plukovník SS Gruber má límcové označení „Standartenführer“, avšak nárameníky majora (Sturmbannführer). Na uniformě mu také chybí označení SD (jakožto „velitel Prahy“ byl pravděpodobně členem SD, jinak by mu nebylo podřízeno Gestapo).

Zdroj: redakce, TV Nova, ČSFD

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů