19.5 C
Prague
Pondělí, 29 dubna 2024, 12:04
- Reklama -
DomůZajímavostiCo dělat s dětmi doma, když prší

Co dělat s dětmi doma, když prší

Deštivé dny nemusí znamenat, že se vaše děti budou nudit. Existuje spousta zábavných a kreativních aktivit, které můžete společně podniknout, aby si děti den užily! Tohle určitě vyzkoušejte.

Vytvořte uměleckou galerii

Zásobte se uměleckými potřebami a nechte děti malovat, kreslit nebo vybarvovat. Poté můžete vytvořit vlastní uměleckou galerii na stěnách nebo podlaze a ocenit jejich práci společnou chutnou svačinou.

Hrací den s kostkami

Vytvořte herní den plný deskových her, kostek a karetních her. To je skvělý způsob, jak trávit společný čas a zároveň rozvíjet logické a strategické schopnosti.

Kulinářská dílna

Zapojte děti do přípravy jídel. Můžete společně péct sušenky, vytvářet pizzu nebo vyrábět vlastní zmrzlinu. Vaření je zábavné a užitečné dovednosti.

Kreativní řemesla

Zásobte se různými řemeslnými potřebami a vytvořte společně náramky, nástěnné dekorace, korálkové obrázky nebo papírové modely.

Představení a divadlo

Pomozte dětem vytvořit vlastní představení nebo divadelní show. Můžete společně napsat scénář, vytvořit kostýmy a pak předvést představení pro rodinu.

Čtení a pohádky

Deštivý den je ideální příležitostí k přečtení oblíbených knih a pohádek. Děti si mohou také samy vymýšlet příběhy a prezentovat je ostatním.

Vědecké experimenty

Zajímavé vědecké pokusy mohou být vzrušujícím způsobem, jak trávit čas doma. Můžete zkoumat reakce mezi různými látkami, zkoumat gravitaci nebo provádět jednoduché fyzikální experimenty.

Filmový maraton

Vytvořte si filmový seznam a uspořádejte maraton s oblíbenými rodinnými filmy. Můžete dokonce vytvořit vstupenky a popcorn pro autentický zážitek.

Popcorn nesmí chybět! (foto: Pixabay)

Taneční mejdan

Přesuňte nábytek a tancujte společně! Vytvořte si playlist s oblíbenými písničkami a užijte si taneční zábavu přímo ve svém obývacím pokoji.

Stavění bunkru nebo skrýše

Pomozte dětem vytvořit útulek ze židlí, dek a polštářů. Mohou si zde číst, hrát nebo dokonce strávit noc.

Žádné chmury!

Deštivé dny mohou být plné zábavy a kreativity, pokud se rozhodnete využít čas se svými dětmi k podnikání různých aktivit. Uvidíte, že tyto chvíle mohou být nejen zábavné, ale také prospěšné pro vzájemné vztahy a rozvoj dovedností.

Zdroj: redakce, sunshinehouse.com, verywellfamily.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů