17.3 C
Prague
Pátek, 3 května 2024, 2:05
- Reklama -
DomůLifestyleEliška a Damián: Vážně je to tak špatné? Diváci už jen papouškují...

Eliška a Damián: Vážně je to tak špatné? Diváci už jen papouškují kritiku

Zdá se, že tvůrčí tým Primy se nechce vzdát snu o fantasy příběhu, který měl diváky dojmout – ačkoliv se to nestalo. Seriál Eliška a Damián přesouvá na pondělí, v sobotu poběží Zákony vlka 2. Navzdory tristnímu hodnocení se točí také pokračování.

Diváci si neberou servítky. Označují seriál za největší brak současnosti, hrůzu století, nejhorší seriál všech dob… Přesto vedení Primy zřejmě věří, že si k příběhu dvou krásných mladých lidí z různých století najdou cestu. Otázkou je, zda ti, kteří na to skutečně koukají – a líbí se jim to – to někde řeknou. Vlna kritiky je silnější. A přidat se na stranu většiny snazší.

Není to už moc?

Tváří se to jako fantasy s miliardovým rozpočtem? Ne. Využívá k tomu ateliéry ze Slunečné? Proč ne. Emma Smetana neumí hrát? Vzhledem k tomu, že herectví nikdy nestudovala, se nedá říct, že své monology recituje tak, jak to například dělala na začátku ZOO Míša Pecháčková. A diváci jí dali také šanci. Tak proč ne Emmě? Protože ta má prostě cejch ženy, kterou je třeba kritizovat od chvíle, co se vyfotila se smutným výrazem u hořící katedrály Notre-Dame.

Robert Urban neodešel ze ZOO, aby hrál Damiána. Neměl tehdy na výběr. Eva Burešová byla těhotná a dějovou linku bylo třeba vyřešit. Tak se vymyslelo, že odjedou do ciziny. Fakt, že se už nevrátil, byl možná záměr scenáristů, aby to bylo zajímavější. Ve skutečnosti to tím neskutečně zkazili, ale to už asi dávno vědí sami.

Seriál Eliška a Damián diváky moc nebaví (foto: se souhlasem FTV Prima)

Jeden začal – a další se přidali

Proč se teď pořádá takový hon na seriál, který má pár dílů a nikomu neubližuje? Nepodněcuje k násilí, není kontroverzní? Protože už se dlouho nic nepomlouvalo? Ve skutečnosti tam není nic tak pobuřujícího, kromě toho, že občas člověk neví, jestli kouká na pohádku České televize nebo Trošku. Dobré zprávy byly pod palbou kritiky také, ale tolik se o nich nemluvilo.

Někdo zkrátka řekl, že „je to blbý“ a ostatní se přidali. Soudit je lehčí než pochválit.

Zdroj: redakce, FTV Prima, Facebook

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů