19.5 C
Prague
Pondělí, 29 dubna 2024, 11:04
- Reklama -
DomůLifestyleDalším adeptem na podzimní propadák je druhá řada Osady

Dalším adeptem na podzimní propadák je druhá řada Osady

Po dvou letech se štáb režiséra Radka Bajgara vrátil na místo činu, do malebného kraje Berounky a nižborských rybníků, aby ve fiktivní osadě Záhoří natočil druhou řadu úspěšného komediálního seriálu. Každá z oblíbených postav za ty dva roky prošla vývojem, vzájemné vztahy se vyostřily a v Osadě teď panuje poněkud výbušnější atmosféra.

Južanovi už nemusejí předstírat, že nejsou bohatí, ale Radka se teď bezostyšně chlubí majetkem a v Záhoří získává minusové body. Zájezdem do Karibiku si u ostatních osadníků také moc nepomohou. Milan Rubal na Helenu chorobně žárlí, ona si zas myslí, že má na víc. Jejich vztah připomíná běh přes minové pole.

Žádná romantika se nekoná

U Srovnalů je také rušno. Zatímco David dál propadá fenoménu chataření, výchova dvouleté Karolínky přerůstá Ivaně přes hlavu. Neposlouchá argumenty, ale monitor dechu. Krausová je zas přesvědčená, že má pití pod kontrolou, ale celé víkendy nasává jako houba.

Největší posun pak udělal líný policista Michal Franěk. Vloni si udělal psychologický kurz a dnes provozuje v Kýhosově chatě značně podezřelou poradnu. Specializuje se na mladé dívky. Snad v důsledku toho se spisovatelka Lucka Rybáková vzdá psaní románů červené knihovny a pouští se do kriminálek plných vražd.

A pak jsou zde noví osadníci Kociánovi, kteří nevynechají jedinou příležitost k hádce. Fanda je lehce omezený taxikář z Chomutova, jeho manžel- ka se léčí s nervy a problémové děti Renda s Marcelkou se sotva vyhrabaly z puberty. Tuhle sezonu to zkrátka na pohodu v Osadě nevypadá.

Tentokrát žádná pohoda v Osadě nebude (foto: se souhlasem České televize)

Diváci jsou zklamaní

Když má něco úspěch, pochopitelně chtějí tvůrci udělat alespoň ještě jednu řadu, která přinese zase nějakou tu korunu. Takhle se ale od té první velmi liší. Není uvolněná, ani moc vtipná. Za scénářem stojí zase Petr Kolečko, který prošel v tomto období doslova bouří – jeho aférku s Denisou Nesvačilovou (a následnou svatbu s Anetou Vignerovou) zná takřka celý svět.

Jestli se to do Osady promítlo, to ví jen on sám. Zatím se zdá, že mohl seriál zůstat jen u první řady. Dobré je, že třetí už nebude. Chatky jsou dávno zbourané.

Zdroj: redakce, Česká televize

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů