21.2 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 12:05
- Reklama -
DomůLifestyleGruber ze Zlaté labutě: Nechtěl jsem ho dělat jako negativní bestii, říká...

Gruber ze Zlaté labutě: Nechtěl jsem ho dělat jako negativní bestii, říká herec Jaroslav Plesl

Talentovaný herec Jaroslav Plesl si zahrál v dobovém seriálu Zlatá labuť jednu z nejvýraznějších postav. Gruber se nebojí ničeho a tvrdě půjde po Ireně Maškové, která si zatím jen bláhově myslí, jak pod kontrolou tuhle situaci má. Co prozradil jeho představitel o postavě, ze které jde strach i skrz televizní obrazovky?

Máte ve Zlaté labuti poměrně nevděčnou postavu jednoho z největších záporáků. Jak se vám hraje Gruber?

Jak se to vezme, nevděčná. Většinou se ty ambivalentní nebo negativní postavy hrajou celkem dobře. Já se ho snažím hrát tak, aby třeba i u někoho mohl vzbudit nějakou sympatii. Je to voják, který je v prostředí pro něj nepřátelském, takže jemu tak trochu nic jiného nezbývá než se takhle chovat. Nechtěl jsem ho dělat prvoplánově jako negativní bestii, ale víc jako vojáka nebo úředníka, který se snaží co možná nejlépe vykonávat svoji práci. No a dějí se mu věci okolo, a to i osobní. Nicméně divák už možná tuší, že není úplně charakterní voják, protože vytuší příležitost, jak přijít k penězům. A tu se bude snažit vytěžit.

Byla to pro vás tedy výzva?

Vždycky je to výzva, když se snažíte vytvořit pestrou postavu. Když se snažíte, aby ta jeho paleta vlastností a výrazových prostředků byla zajímavá. Pak to baví vás i diváka.

Jak se vám hraje dobový seriál?

Já mám dobovky moc rád, stejně asi jako většina herců. Trošku je to úskalí potom v létě, v těch těžkých kostýmech je poměrně horko. Ale obecně je mám moc rád. Máte oblečení, které je nevídané. Speciální sestřih, člověk musí být vždycky upravený a oholený. Určitě je to vždycky i o specifickém způsobu mluvy a chování, protože to vychování němečtí vojáci skutečně měli.

Z Grubera jde strach! (foto: se souhlasem TV Nova)

Máte tu v ateliérech nějaké oblíbené prostředí?

Tak úplně takhle konkrétně to nemám, protože sem chodím vždycky jen na návštěvu. Chodím sem tak trochu škodit a trochu šmejdit. Prohlížet si sem prodavačky. Kancelář mám jinde, takže vlastně tu nemám oblíbené místo. Ale pěkné jsou ty schované kanceláře, kde se tolik netočí, protože tam jsou pohodlné velké gauče a člověk si tam může odpočinout a přemýšlet.

Kdybyste to měl shrnout, jak se vám ve Zlaté labuti natáčí?

Moc dobře, ve štábu i mezi kolegy tu mám kamarády, které mám moc rád. A když budu upřímný, tak já tady nedřu. Protože někteří kolegové sem chodí od rána a jsou tady až do noci. Mají jeden obraz za druhým. Já sem naopak přijdu na dva tři obrazy jednou týdně si to tu užít a potěšit se tu s lidmi, které mám rád, a trošku si i zahrát. A pak zase frčím domů.

Zdroj: redakce, TV Nova, Voyo

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů