17.3 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 8:05
- Reklama -
DomůLifestyleEliška a Damián: Kdyby byl příběh bez Smetany, stálo by to za...

Eliška a Damián: Kdyby byl příběh bez Smetany, stálo by to za to

Prima uvedla v sobotu hned dva díly nového seriálu Eliška a Damián. A překvapivě to nebylo vůbec špatné! Něco je tam ale navíc – současnost z krachující marmeládovny. A překvapivě – navzdory všem zlým jazykům – to vůbec není chyba Emmy Smetany.

Všude se píše, že neumí hrát, je chladná, recituje. Ale její postavě to vůbec nevadí, navíc je to díl od dílu lepší. Co se dalo čekat od ženy, která se živí zpěvem a moderováním? To naopak velmi mile překvapila. A že je Eliška trochu suchar v jejím podání? Čemu to vadí?

Damián a Matouš by stačil

Problém je v té přítomnosti. Ta by tam prostě vůbec být nemusela. Zajímavé je, že Damián a Matouš testují grafit, podivují se, že rajská jablka nejsou jedovatá nebo řeší historické vazby a pruskou princeznu. Kdyby z toho udělali příběh, který by vyprávěl hlavně tohle, asi by seriál čekal velký úspěch.

Jenže tady je hlavní slečna Marmeliška s nepochopitelným byznys plánem, prodavačkou, která se tváří věčně zoufale, snoubencem, který ji chce připravit o firmu a Míšou Kuklovou, která je krásná, sympatická a vřelá, pořád je tam ale navíc. Zajímalo by nás, jestli si Dana Syslová klepe na čelo, do čeho to šla. Ačkoliv ona by zkrátka zahrála všechno.

V seriálu si zahrála také Emma Smetana (foto: se souhlasem FTV Prima)

Emma Smetana se seriálu zhostila obstojně

Proč tak velká kritika? Stojí za tím odvážný krok tvůrců obsadit právě Emmu Smetanu. Ta zkrátka vzbuzuje pozornost vždy – a někdy si za to může sama. Například, když se vyfotila se strastiplným výrazem u hořící katedrály Notre-Dame. Zdá se, že spoléhali na to, že natolik překvapí, že všichni zůstanou v němém úžasu. A dá se říct, že skutečně překvapila a nehraje vůbec špatně. Lidi jí ale chtějí a budou kritizovat. Na tom má postavenou svou image – že je jiná, trochu kontroverzní, ostrá, z ostatních si nic nedělá.

Je to škoda? Je. Protože příjemný seriál, který by mohl ukázat tehdejší dobu, je jenom smetiště nahodilých dialogů bez špetky lásky. Ta možná přijde. Ale bude to stačit?

Zdroj: redakce, FTV Prima, seriál Eliška a Damián

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů