5.6 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 2:04
- Reklama -
DomůOsobnostiPoslední díl Kukaček je tady! Platí, že takový, jaký je konec, je...

Poslední díl Kukaček je tady! Platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla, říká scenárista Coufal

Už dnes večer čeká diváky poslední díl seriálu Kukačky, jehož pokračování od ledna nabídla Česká televize. Už teď to však vypadá, že úspěch první série nezopakuje. Sám scenárista Jiří Coufal přiznává, že druhá řada má vždy trochu nevýhodu v tom, že divák, který si oblíbil postavy, má svou představu, jak by měly jejich osudy pokračovat. Jenže svou představu měl i on sám. Doufal, že se právě v těch představách s diváky tolik nerozejde. Možná se to však nakonec opravdu stalo.

Dosáhnout úspěchu je těžké, zopakovat ho je ale nesrovnatelně těžší. První řadou můžete překvapit, druhou musíte potvrdit, že úspěch nebyl náhoda. Takže ano, psaní dalších dílů bylo rozhodně víc stresující,“ nechal se slyšet Coufal. 

Platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla, říká Coufal

Svůj pohled ale do konce promítnout nemohl. Když se zamýšlel nad tím, jak by to řešil on sám v soukromém životě, zjistil, že to žádné řešení zkrátka nemá. „Záměna dětí v takové podobě, v jaké ji ukazujeme v seriálu, nemá jednoznačné řešení. Vlastně nejde uzavřít už nikdy. Dotčení lidé jsou tím spojeni napořád. Každá jednotlivá postava má navíc svůj vlastní pohled. Snažil jsem se, aby bylo možné všem postojům rozumět a všechny chápat. Nejde říct, čí řešení by mi bylo nejbližší. Určitě bych se ale stejně jako Tereza, Martin, Olga a Karel zkoušel domluvit na řešení, které by bylo přijatelné pro všechny,“ řekl Coufal.

Na co se však diváci mohou dnes těšit? To neprozradil. „Mám rád silné konce, které vyvolají emoci, které dávají prostor k přemýšlení. Snad se nám takový podařilo natočit i u této série. Protože u příběhu platí, že takový, jaký je konec, je i dojem z celého díla.“ Snad má pravdu, protože to je pro druhou sérii poslední naděje, jak se vymanit z velké kritiky. Díly byly zatím plytké a v podstatě bez děje. Minimálně se žádný nepropsal na televizní obrazovky. 

Druhá řada sledovala snahu obou rodin žít co nejblíž u sebe, aby Jakub s Tomášem mohli mít možnost vídat se se „všemi“ svými rodiči a aby rodiče mohli mít možnost vídat „oba“ své syny (foto: se souhlasem České televize)

Sabina Remundová, představitelka Olgy, nechtěla svůj názor na pokračování prozradit. „Svůj soukromá dojem z druhé série si nechám pro sebe.“ Právě její postava byla hrdinkou, která má tendenci urovnávat vztahy v rodině. V té vlastní i s Kadlecovými. „Strach o to, že Olga nebude divákům sympatická, jsem neměla. Bylo o čem hrát a v roli jsem si věřila. Ohlasy byly velmi pozitivní.“

Zajímavosti z natáčení Kukaček

  • David Novotný se pro svoji roli naučil řídit motorový vlak, v některých záběrech je skutečným strojvedoucím. Sám dojíždí do zastávky i vlak zastaví.
  • Theodora Schaefera zastoupil dvojník při natáčení scén s motorkami, vše ostatní oba dětští herci odehráli sami. Nejvíc je bavil fotbal.
  • Reálné žáky prvních tříd v seriálu diváci neviděli. Obsazeny byly děti až ze třetích tříd, aby věkově odpovídaly Theodorovi a Viktorovi.
  • Scény, ve kterých se ztratí malý Jakub, byly původně napsány pouze na louku u silnice. Při obhlídce nadchlo režiséra kukuřičné pole, proto došlo k úpravám scénáře.
  • V záběrech kolem úlu nehraje jediná živá včela. 
  • Seriál se natáčel 82 dní. 
  • Marta Dancingerová byla na place 52 dní, právem jí patří rekord v druhé řadě. Jen o den méně točila její kolegyně Sabina Remundová. 

Zdroj: Česká televize, ČSFD, Instagram

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů