9.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 3:04
- Reklama -
DomůZajímavostiLegendární seriál Chalupáři: Pamatujete si Evžena Humla, Bohouše Císaře a další nezapomenutelná...

Legendární seriál Chalupáři: Pamatujete si Evžena Humla, Bohouše Císaře a další nezapomenutelná jména?

Seriál Chalupáři je bezpochyby jedním z nejslavnějších českých seriálů vůbec. Pojďme zavzpomínat, kdo byl kdo, resp. který herec hrál kterou roli v tomto kultovním snímku. Vybrali jsme sedm jmen, které by měl bezpečně znát každý fanoušek této třináctidílné seriálové legendy.

Nejen zvučným jménům, i komparzistům a hercům menších rolí je třeba vzdát hold – bez nich by to přece jen nebylo ono.

Jiří Sovák – Evžen Huml

Postarší revizor na penzi. Mezi jeho hlavní povahové vlastnosti patří hlavně vznětlivost, což v Chalupářích nejednou předvedl. Do vesničky Třešňová se dostal na samém počátku seriálu, když se sem přestěhoval ze stresujícího prostředí Prahy, aby si tu odpočinul. Koupil zde dům, s nímž, jak se později dozvěděl, koupil i spoustu haraburdí. A zejména nájemníka – Bohouše Císaře. Bezpochyby se jedná o jednu z hlavních rolí v seriálu.

Josef Kemr – Bohouš Císař

Jak je již zmíněno, jedná se o starousedlíka, bez kterého by si vesnička Třešňová možná ani nedokázala představit společenský život. Když přestal jezdit po celém světě po montážích, pronajal si zde chaloupku. Jenže když její majitel zemřel, chaloupka připadla národnímu výboru a ten ji prodal právě Evženovi Humlovi. Bohouš je rozhodně všeuměl, není přístroj, který by nedokázal opravit. Je to dobrosrdečný člověk, který se nebál říct pravdu, a to i ženě přímo do očí.

Jiřina Bohdalová – Dáša Fuchsová

Žena, jež se nesmířila s tím, jak její tchyně vychovala svého syna – Dášina manžela. Má neustálou tendenci ho převychovávat. Další, co ji rozhodně vystihuje, je vlastnost, kterou asi každý od ženy očekává – je to zkrátka vesnická drbna. Na druhou stranu už je rozvedená a tak si „může dělat, co chce.“

Vladimír Menšík – Tonda Čihák

Sukničkář a řidič autobusu. To je Antonín Čihák, neboli Tonda, jak mu ve vsi všichni říkají. K ženám má velice kladný vztah, ovšem jen k těm cizím. Vlastní ženy si neváží až do chvíle, než ji nachytá při líbání s cizím mužem a získá pocit, že by o ni mohl přijít. Až později se dozví, že tato scéna je pouze součást chystaného divadelního představení.

Jiří Schmitzer – Slávek Krbec

Vnuk Evžena Humla, který se také velmi podílel na jeho výchově. Slávek je rodinou brán jako nedospělý, ačkoli je to již asi dvaadvacetiletý muž. Teprve když Slávek rodině oznámí, že se zamiloval do Vlasty Makovcové, tak se situace mírně zlepší. S vlastními rodiči nemá takový vztah jako právě s dědečkem, a proto se svěřuje se svými problémy zásadně jemu.

Josef Beyvl – Brabec

Role Brabce je bezpochyby jednou z těch menších, ale přesto důležitých. Pan Brabec je člověk spíše takový nenápadný, tichý a nejednou pak diváky seriálu pobaví svým „rýpnutím“ do osoby, se kterou právě hovoří na nejrůznější téma.

Jana Hlaváčová – Jarča Krbcová

Dcera Evžena Humla, manželka Aloise Krbce a maminka Slávka Krbce. Její otec se neustále snaží ovlivňovat její výchovu syna. Jinak je Jarča poměrně bezkonfliktní a pracovitá žena se srdcem na pravém místě.

Chalupáři mají celkem asi 33 postav, které se ve většině dílů opakují. Ale jak již bylo zmíněno výše, i spousta komparzistů se na natáčení podílela. A většina z nich pocházela právě ze středočeské vesničky na Příbramsku se jménem Višňová, kde se seriál natáčel.

Zdroje: csfd.cz, Česká televize, fdb.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů