11.5 C
Prague
Sobota, 4 května 2024, 7:05
- Reklama -
DomůZajímavostiBabiš opět lhal. Udělá cokoli, aby mu nevyschl proud dotací od státu

Babiš opět lhal. Udělá cokoli, aby mu nevyschl proud dotací od státu

/KOMENTÁŘ/ Šéf hnutí ANO prý přednesl novoroční projev. Ve skutečnosti se jednalo o snůšku lží a pomluv, předvolební propagandu a nikoliv o solidní rozbor. Ostatně to u něj vůbec nepřekvapuje.

Ekonomická analytička Lenka Zlámalová rozhodně nepatří k příznivcům vlády Petra Fialy. K Babišovým výlevům na sociální síti X však uvedla: „Každé druhé číslo je v rozporu s realitou. Bylo by korektní doplnit odkazy na zdroje, grafy s tabulkami. Vysloveně bizarní je část o tom, kdo v Bruselu zradil. Od člověka, který nevyužil dvě možnosti vetovat Green Deal a zdražení energií. Sumity 16. 12. 2019 a a 20.7.2021 jsou základní kameny drahých energií. Fialova vláda už kvůli Babišovým promarněným vetům šanci na žádné další neměla.

Měl šance, které promarnil

To je přesně ono, Babiš si ona čísla, která měla dokazovat úspěšnost jeho vlády z velké části vymyslel. Zapomněl například na to, že i podle zpráv Nejvyššího kontrolního úřadu 90% nárůstu státních výdajů nesouviselo s proticovidovými opatřeními o a tak se nelze divit, že jeho vláda nasekala stamiliardové dluhy a zasloužila se o nejvyšší schodek státního rozpočtu v historii České republiky.

Přitom jsme akorát projídali svoji budoucnost a zadlužovali další generace, protože efekt takto utracených peněz byl nulový. Jednalo se pouze o uplácení voličů, o nic jiného.

Také problémy kolem Grenn Dealu jdou na účet Andreje Babiše, který v rámci Evropské unie nijak nezabránil jeho přijetí. Byla to naopak Fialova vláda, která se postarala o zamezení schválení normy Euro 7 v původní podobě, jež by byla existenční hrozbou pro český automobilový průmysl.

Proud dotací od státu

Nesmíme také zapomínat na Babišovy dotační skandály, a jeho stále pokračující trestní stíhání, kvůli kterým se s ním zástupci ostatních členských zemí Evropské unie odmítali bavit. Také jistě není náhoda, že za vlády hnutí ANO prudce vzrostly dotace pro Agrofert.

I proto musíme na Babiše s jeho projevy hledět jako na miliardáře, který bez dotací není schopný podnikat a udělá všechno proto aby mu proud dotací od státu nevyschl ale byl co největší. K tomu aby toho dosáhl, je pro něj nejlepší získat opět funkci premiéra. Proto bude lhát, slibovat i vyhrožovat aby ho důvěřiví lidé ještě znovu zvolili. Lidé jako on ale do politiky nepatří.

Autor komentáře: Michael Pánek, místostarosta Dobřichovic a středočeský krajský zastupitel (ODS)

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů