DomůLifestyleVeronika Divišová z Táty v nesnázích: Otec jí zemřel, když byla ještě...

Veronika Divišová z Táty v nesnázích: Otec jí zemřel, když byla ještě malá

Hraje divokou Alex, která má k tátovi asi nejmenší respekt. To ještě neznamená, že ho nemá ráda. Co o své postavě říká její představitelka Veronika Divišová? A jak vzpomíná na natáčení? Je si Martin Pechlát v něčem podobný s jejím tátou?

Jaká je Alex?

Je to taková svérázná holka, která jde do věcí po hlavě, nebojí se riskovat, ale je také citlivá holka, která to hodně schovává například pod make-upem.

Máte spolu něco společného?

Je občas trochu náladová, což máme společné.

Jaký je vztah Alex s tátou?

Alex má s tátou trochu komplikovanější vztah, hlavně proto, že pár let žila pouze s matkou. Protože je Alex v pubertě, jsou z toho všichni z rodiny zoufalí, ale mají se rádi, a když jde do tuhého, vždycky drží při sobě jako rodina.

Je pro ni autorita?

Myslím, že moc ne. Jak jsem říkala, Alex je v pubertě a poslední, co potřebuje, je poslouchat rady do života a otcovská kázání. Ale vzpomínám si na pár scén, kdy si Petr u Alex autoritu vydobyl.

Čeho si nejvíce vážíte na vztahu se svým tátou?

Můj taťka zemřel, když mi bylo 9 let, ale mamka má přítele Honzu, který je skvělý. Je to bezvadný kámoš a zároveň druhý táta. Když budu mluvit o tátovi, budu říkat Honza. Vážím si našeho přátelství a upřímnosti. V naší rodině si prostě nelžeme.

Jak se podle vás pozná dobrý táta?

To je těžká otázka, ale za mě musí být ohleduplný, milující a zároveň trochu přísný. Otec má vyzařovat autoritou, ale nic se nemá přehánět.

S jakou nesnází vám táta pomohl v reálném životě?

Když jsem byla malá, tak mi taťka pomáhal se vším, co jsem viděla jako problém. Honza mi hodně pomáhal se školou, když jsem byla na základce. Natáčela jsem a chyběla jsem na výkladu fyziky, a protože fyzice nerozumím, vždy mi s tím ochotně pomohl. Nebo mě naučil s veškerou technologií. Díky němu jsem takový menší ajťák.

Seriál Táta v nesnázích (foto: se souhlasem TV Nova)

Tátova princezna, tátova holčička, těch přirovnání je více – je podle vás vztah otce a dcery specifický? V čem?

Tento vztah je podle mého názoru specifický ve své proměnlivosti. Když je dívka malá, je to prostě tátova holčička, když je v pubertě a začíná randit, je to těžší období pro ně oba. Táta v ní stále vidí malou holčičku, a ona se mu snaží ukázat, že už jí dávno není. Ale je to asi různé. Každá rodina je jiná.

Jak se tento vztah projevuje v seriálu táta v nesnázích?

Myslím si, že Alex je pro Petra stále tátova holčička, což se Alex vůbec nelíbí. Ta už chce být velká, dospělá holka.

Našla jste nějaké povědomé prvky nebo situace se svým seriálovým tátou Martinem Pechlátem a se svým tátou?

Asi moc ne. Jediné, co mě napadá, je žárlení na kluky. Honza nikdy nebyl nadšený, když jsem řekla, že jdu třeba s nějakým klukem na kafe.

O čem byste se s tátou nikdy nebavila?

Jak jsem říkala, já mám s Honzou dost kamarádský vztah, takže my se bavíme o všem. Ale asi nějaké intimní věci bych s ním neřešila, na to mám mamku.

Platí podle vás, že vztah s otcem pomáhá definovat vztah s ostatními muži?

Vlastní zkušenost nemám, ale věřím, že to tak někdo může klidně mít.

S čím si nejčastěji chodíte k tátovi pro radu?

Honza mi hodně radí, co se týče financí nebo nějaké technologie. V tom se na něho můžu spolehnout.

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů