18.7 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 10:05
- Reklama -
DomůLifestyleKriminálka Anděl: Legendy se vrátily, ale už to není legendární

Kriminálka Anděl: Legendy se vrátily, ale už to není legendární

Oliver, Tomáš, Jana a Ruda. Poprvé se na televizních obrazovkách TV Nova sešli v roce 2008. Seriál hned čekal nevídaný úspěch a byl jeden z prvních, který nastavil pravidla nové české televizní kriminálce. Po devítileté pauze se legendární parta kriminalistů setkává v páté sérii – s původní hereckou sestavou i tvůrčím týmem, který úspěšnou cestu Kriminálky Anděl před patnácti lety započal. Jak jim to jde? Podle diváků moc dobře ne!

„Já doufám, že se nebude lišit v ničem. Opravdu. Bude stejně dobrá jako předchozí čtyři řady, které se i dnes na Nově vysílají a pořád mají vysokou sledovanost. Lišit by se tedy vlastně mohla ve sledovanosti, že by byla ještě vyšší,“ řekl Marek Taclík před uvedením prvního dílu. Pravdou je, že diváci tak nadšení nejsou. Přesto je pondělní jedničkou večerního prime-time, to se seriálu upřít nedá.

Už moc neběhám, říká Taclík

Díly, ve kterých řeší oblíbený tým kriminalistů nové případy, jsou zmatené. Občas je tam tolik postav, že divák přemýšlí, na co vlastně kouká. A aby toho nebylo málo, velmi často volí podobné typy lidí. Takže se vedlejší postavy pletou.

„Moje milovaná postava Olivera je taky stejná. Jen mám míň kilo na hlavě a víc kilo v břiše. Změnilo se tedy především to, že Oliver už moc neběhá,“ dodává Taclík.

Kriminálka Anděl přichází na televizní obrazovky s pátou řadou (foto: se souhlasem TV Nova)

Kriminálka zůstává klasická, slibuje Švehlík

„Že by se úplně proměnilo celé vyznění Kriminálky Anděl, to tak vůbec není. Jedná se tam právě jedině o osobní linku Tomáše, který má jako jediný větší životní změnu – novou ženu a nevlastní dceru. Naopak, diváci v páté řadě najdou především to, co mají na „Kriminálce“ rádi, klasické kriminálkové schéma, kdy každý díl má svůj příběh, své téma – také svůj začátek a konec. A to je podle mého u takového formátu to nejdůležitější i nejpoutavější,“ slibuje David Švehlík.

Nutno říct, že zatím očekávaný poprask Kriminálka Anděl nezpůsobila. Je to takový slabý průměr. Je dost možné, že v dalších dílech se to ještě zlepší – ale slabý začátek už seriálu nikdo neupře. Jak je řečeno v nadpisu – legendy se sice vrátily, ale legendární už to opravdu není…

Zdroj: redakce, TV Nova, Facebook

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů