DomůLifestyleKriminálka Anděl zatím diváky zklamala. Hvězdný návrat se nekoná

Kriminálka Anděl zatím diváky zklamala. Hvězdný návrat se nekoná

Diváci s napětím očekávali návrat páté řady seriálu Kriminálka Anděl, který měl na televizních obrazovkách velký úspěch. Jenže to vypadá, že silné příběhy zatím chybí a nadšení pomalu opadá…

Velmi diskutovaná je role Dalibora Gondíka, který je tam tak trochu navíc. Neurazí, nenadchne. Stejně nevyužitý potenciál je u Jiřího Langmajera, který – ačkoliv je fenomenálním hercem – dostává zatím jen velmi málo prostoru.

Herci dostali průpravu

„Seriál netočíme v Americe, točíme ho v Čechách, tak- že co se akčních scén týče, tak se držíme trochu při zemi. Ale určitou průpravu za sebou máme a také tu pro tento účel máme lidi, což jsou kaskadéři a poradci, kteří jsou nám tu k dispozici, kdykoliv na nějakou takovou akčnější scénu přijde řada a vždycky nám pomůžou k tomu, abychom minimálně alespoň akčně vypadali,“ říká Langmajer.

„Absolvovali jsme jeden takový den, resp. čtyř až pětihodinový trénink se skutečnými policisty, abychom pak nevypadali jako ňoumové. Tak snad to pak na výsledku bude vidět,“ dodává Oskar Hes.

Kriminálka Anděl je zpátky! (foto: se souhlasem TV Nova)

Vlažné první dva díly

Pražská mordparta se právem dočkala svého pokračování. Major Oliver Hajn (Marek Taclík), kapitán Tomáš Benkovský (David Švehlík), kapitánka Jana Chládková (Helena Dvořáková) a nadporučík Ruda Uhlíř (Michal Novotný) si získali sympatie statisíců diváků. Jenže se teď vrací v poněkud vlažném tempu.

První dva díly nebyly ani strhující, ani překvapivé. Měly nevyužitou zápletku, člověk občas nevěděl, kdo je kdo a navíc jsou často v okruhu podezřelých velmi podobní herci. Divák pak občas neví, na koho opravdu kouká. Snad budoucí díly ještě ukážou, že se v tvůrcích skrývá velký potenciál!

Kriminálka Anděl měla premiéru v září 2008. Sledovanost neopadla ani při reprízách v následujících letech. Jen první díl si pustilo skoro dva miliony diváků. Proč je seriál tak úspěšný? „Myslím, že umíme pracovat s textem. Tím myslím, že nehrajeme jen role, které odvypráví naučený scénář, ale naše postavy umí samy žít. Rádi si text upravujeme, aby byl blízký tomu, koho hrajeme, u mě tedy konkrétně, abych se cítila jako policejní psycholožka,“ říká Helena Dvořáková.

Zdroj: redakce, TV Nova, ČSFD

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů