17.1 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 1:05
- Reklama -
DomůOsobnostiLegendární Petr Kostka: Smrt manželky zahojila osudová láska

Legendární Petr Kostka: Smrt manželky zahojila osudová láska

Seriál Zlatá labuť není ani zdaleka jediná role Petra Kostky, momentálně ale jeho nejvýraznější. Ani ve skutečnosti mu nechybí věrná žena po boku. S manželkou Carmen Mayerovou se celá léta vyhýbají skandálům, stále k sobě chovají lásku a úctu, a dokonce oplývají jistou dávkou tolerance – svobodomyslná žena například svému muži dovolila milenky!

Spokojenému vztahu s herečkou Carmen Mayerovou, kterou znají diváci například ze seriálu Jedna rodina, předcházelo hned několik náročných životních období. Kostku zastihla nejen tragická smrt jeho první ženy, ale také hádky s dcerou. Ta opustila svou těžce nemocnou přítelkyni a našla si novou. Herec se pak o nemocnou Janu postaral sám. Dnes říká, že už to společně překonali, tehdy šlo ale o vážnou rodinnou krizi.

K herectví měl blízko už jako malý

Petr Kostka pochází z významného hereckého rodu, jehož kořeny sahají až do 19. století. Narodil se v září 1938, většina jeho předků pochází z Lidic a Zlonic. Jeden z nich, zvaný Hynek Muška, je narozen v roce 1812. Přes něj jsou Kostkovi spjati s rodem Hrušínských.

Během studií na DAMU se zamiloval do Ingrid Vavrouchové. Právě kvůli jejímu těhotenství školu nakonec nedodělal. V úspěšné kariéře mu to ale nezabránilo. Když dostal roli ve filmu Vyšší princip, režiséři si ho okamžitě oblíbili. Tehdy se započala jeho úspěšná kariéra, ke které byl předurčen takřka odmala.

Carmen Mayerová jako Hraběnka v Jedné rodině (foto: se souhlasem TV Nova)

Osudová žena

Jenže přišla Carmen Mayerová – půvabná žena, tehdy krátce rozvedená, která vychovávala dceru Kateřinu. I Kostka měl v té době děti, dcery Zuzanu a Helenu. S krásnou Carmen nešlo o románek na jednu noc. Tolik se milovali, že hledali všechny možné způsoby, aby spolu opravdu mohli být. Nakonec Kostka od Vavrouchové odešel. 

Jenže koncem šedesátých let měla jeho bývalá žena tragickou nehodu, při které zemřela. Neváhal, dcery vzal okamžitě k sobě, Carmen jim byla oporou a rodina fungovala zkrátka společně. To neznamená, že to od začátku bylo jednoduché. 

O čtyři roky později se ji narodila dcera Tereza Kostková, známá herečka ze seriálu Jedna rodina. Později adoptovali ještě jednu dceru z Ugandy, jmenuje se Shamim. 

Manželství jim dodnes klape na jedničku. Nedávno zase potvrdili, s jakou lehkostí berou život. Společně se připravují na smrt! Jako ideální se jim zdá dvourakev. A dokonce prý Carmen dovolila svému muži milenky. Podle ní si je zaslouží, on však po jiných ženách nekouká. Užívá si rodinu, vnoučata i báječné role, které pořád oba získávají. 

Zdroj: redakce, zeny.iprima.cz, ČSFD, wikipedia.org

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů