DomůLifestyleArichteva se pustila do mladé podnikatelky. Vysloužila si za to nálepku boomera,...

Arichteva se pustila do mladé podnikatelky. Vysloužila si za to nálepku boomera, který ničemu nerozumí

Veronika Arichteva se s ničím moc nemaže. A když viděla mladou slečnu, která prodává kurz na sociálních sítích, hned se jí něco nezdálo. Jenže se možná ve svém názoru trochu unáhlila, a tak se dočkala silné odezvy. Například označení „boomer“. Která z dam má pravdu?

Krásná herečka promine, když hned na začátku zmíníme její věk. Veronice Arichtevě je 37 let, a tak se do generace boomerů, navzdory vlně nevole na sociálních sítích, tak docela neřadí (obvykle se toto označení používá pro lidi narozené mezi lety 1945–1965).

Přesto jí někteří mladí influenceři za boomera označili. Nerozumí prý sociálním sítím a progresu, který se na nich děje. Mezi nimi například Kid Ajvn, který má velmi úspěšný podcast. Karolíny se zastal, protože ji zná a je to kamarádka jeho přítelkyně. Řekneme vám, co se na Instagramu zase stalo.

Naučte se být influencerem!

Arichteva s dobrým úmyslem upozornila na kurz, který prodává influencerka Karolína, která si na Instagramu říká @_sairem. Netroufáme si hodnotit kvalitu a informační hodnotu kurzu, protože jsme si ho nezakoupili. Pravdou však zůstává, že v poslední době se s takovými roztrhl pytel, a ne každý vám dá to, co slibuje. 

Typickým příkladem jsou akademie manifestace, hojnosti a transformace, které mnohdy stojí až statisíce korun a učí dotyčné, jak si správně přát být bohatý. Obvykle. Dokonce jsme viděli kurz, který stál přes jeden milion korun – mladá podnikatelka ho prodávala za takovou cenu se slovy, že pokud nejste ochotní zaplatit za lepší život, tak si ho nezasloužíte. 

Veronika řekla, že se kurz tváří jako návod pro influencery, skutečná hodnota je ale v tom, jestli má člověk co předat. A také vyzvala lidi, aby si ho nekupovali.

Veronika Arichteva má syna Luku. Letos v září mu budou tři roky (foto: se souhlasem TV Nova)

Cílí mladá influencerka na děti?

Chápeme tedy, odkud se bere pravděpodobná Veroničina rozhořčenost, když někdo svůj kurz natáčení vertikálních videí, jak říká Karolína, propaguje ve videu, kde slibuje dětem říct, kolik vydělává jako influencer. Karolína se pak obhajovala, že její obsah necílí na děti. Ale kdo jiný se dnes touží stát influencerem? Člověk, který má již stále zaměstnání? Možné to je. Ale víc bude asi těch dětí. 

K úplnosti dodáváme, že Karolína a její dvě kamarádky, které jsou zřejmě dalšími odbornicemi na sociální sítě, prodávají kurz za 2.500 Kč. Nikoliv za miliony.

Své tvrzení podpořila špatnou recenzí na produkty 3v1

Podle Karolíny míří na podnikatele, kteří chtějí sami propagovat své produkty. To by všechno byla účinná obhajoba proti slovům Arichtevy, která mohla klidně přestřelit, byť s dobrým úmyslem.

Celou snahu Karolíny se obhájit bohužel shazuje následné zveřejňování recenzí na produkty e-shopu 3v1, který provozuje právě Arichteva se dvěma kamarádkami Nikol Leitgeb a Martinou Pártlovou. Proč to tam patří? Aby mladá influencerka ukázala, že zástěra, kterou prodává Arichteva také nevydrží? 

Kauza, která vznikla z ničeho, si už dávno žije na internetu svým životem. A otevírá dveře pro diskuze o tom, zda skutečně vše, co se na sociálních sítích prodává, má svou hodnotu. A na druhou stranu také diskuzi o tom, zda si každý může prodávat, co chce a určovat si za to libovolné ceny. 

Co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů!

Zdroj: redakce, Instagram

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů