DomůLifestyleBude v Kukačkách svatba? Hlavní hrdinové ani nevědí, jestli už manželé jsou

Bude v Kukačkách svatba? Hlavní hrdinové ani nevědí, jestli už manželé jsou

V seriálu Kukačky je to poslední dobou trochu nuda. Hlavní postavy prožívají jednu velkou tragédii za druhou, občas divák neví, zda soud s Davidem už proběhl nebo se na viníka vlastně zapomnělo, děj s Terezinou matkou je zmatený a Sabina Remundová stále hraje Olgu, která vypadá, že se každou chvíli zhroutí. Na to, jak jsou Býčkovi zásadoví, je až s podivem, že ještě nedošlo u Terezy a Martina na svatbu. Změní se to?

Martin Kadlec a Tereza Býčková čelí velkému dramatu. Po šesti letech zjistí, že jejich syn Jakub má biologické rodiče úplně někde jinde. Velkou náhodu v rodině, která se s Býčkovými už roky nesnese kvůli dávné křivdě. Ačkoliv ve druhé sérii se o Tereze s Martinem mluví jako o Kadlecových, svoji nejsou. 

Kadlecovi – nebo ne?

To ostatně potvrdili v první sérii, když se Martin Terezy při skleničce vína na jejich pražské terase ptá: „Terko, proč ty sis mě vlastně nikdy nevzala?“ A Tereza mu odpovídá: „Protože ses mě nikdy nezeptal.“ Tím to celé skončilo. V žádných dalších dílech se svatba neřeší, ačkoliv je vidět, že Terezin táta Rudolf by to kvitoval. Dokonce i vztahová mapa na webu České televize je uvádí, že jsou manželé. 

To by se ale v Kukačkách musela odehrát svatba, kterou tvůrci zapomněli divákům ukázat. Od „osudného rozhovoru“ se totiž změnilo akorát místo bydlení mladého páru – a také těhotenství Terezy. Nakonec však potratila. Možná tak jsou správci webu o krok napřed.

Druhá série zatím nudí 

Žádost o ruku by se do druhé série opravdu hodila. Je škoda, že jsou všechny díly zmatené, v podstatě bez děje a stále opakují to samé. Když se Tereza rozjede s autem pryč a veze kluky neznámo kam, divák má velmi těžkou práci, aby poznal, co se vlastně děje. 

Scény, kdy Jakub uteče, vlastně postrádají drama a Terezina máma je postava, která tam vůbec nemusela být. Při vší úctě k Janě Kolesárové mohla klidně dál relaxovat v Americe. Její postava dělá vše jen zmatenější, je vám při scénách s ní tak trochu nepříjemně. Přitom právě dějová linka s biologickým dítětem Terezy a Martina by byla nesmírně zajímavá. 

Jak to mladá dvojice snáší, co řeší. Zda skutečně miluje obě děti stejně – nebo přeci jen trochu jinak. Klidně mohli scenáristé povolat dějovou zápletku, kdy jeden z chlapců bude chtít do rodiny svých biologických rodičů. Mohli Terezu s Martinem rozdělit, neboť jeho nevěra stále visí ve vzduchu. Bylo tam toho tolik. A neudělalo se nic.

Olga mlčí, divák trpí

Místo toho sledujeme už několikátý díl, jak se Tereza marně snaží zjistit, proč ji máma opustila. Olga mlčí, ačkoliv evidentně něco ví. A ani zvídavému diváku není naznačeno vůbec nic. To je přitom nesmírná škoda, protože tak dlouho čekáte… Až už se to ani dozvědět nechcete. 

Zda budeme ještě posledními díly překvapeni, na to se podívejte dnes v České televizi ve 20:10. Dozvíme se mimo jiné i to, zda bude Karel více bojovat za děti nebo za bráchu Davida. 

Zdroj: Česká televize, ČSFD, wikipedia.org

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů