13.9 C
Prague
Pátek, 3 května 2024, 3:05
- Reklama -
DomůLifestylePřemek Forejt o zákulisí MasterChefa: Nejlíp to uchopila Kristína Nemčková, jednou nám...

Přemek Forejt o zákulisí MasterChefa: Nejlíp to uchopila Kristína Nemčková, jednou nám totálně vytře zrak

Nejznámější a největší kuchařská soutěž MasterChef je zpátky na televizních obrazovkách! A s ní i nová dávka vzrušení, napětí a výzev. Přísní a nekompromisní šéfkuchaři – Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář – vybrali 16 vášnivých amatérských kuchařů, kteří budou bojovat o titul MasterChef Česko a dva a půl milionu korun. Co ale prozradil Přemek Forejt o zákulisí celé show? Že by nějaké pikantnosti?

Vzpomenete si na svoje první natáčení? Na vaši první sezonu? Jak moc to bylo jiné?

Měli jsme jiné sponzory… Ne, dělám si srandu… Každá ta řada byla v něčem super. První byla skvělá v tom, že to bylo něco nového, ale sžívali jsme se a učili jsme se spolu fungovat. Teď už víme, co máme dělat, a baví nás být spolu. Jsme super trojka. Nebo já to tak vnímám, protože mám kluky strašně moc rád.

Vaší rolí je hodnotit soutěžící, ale jak byste zhodnotil sám sebe, když jste v MasterChefovi začínal?

Určitě jsem byl hodně nervózní. I když to bývám pořád. Užíval jsem si každý díl každé série. Vždy to bylo jiné. Ale je pravda, že postupem času si je člověk jistější.

Znal jste se před MasterChefem s ostatními porotci?

My jsme se znali, ale přiznám se, že jsme nebyli kamarádi. Oba dva kluky jsem obdivoval, protože jsou to kuchařské persony, ale nikdy jsem k nim neměl blízko a to kamarádství jsme si tady udělali za těch pět let, a to hodně velké.

Jak vám osobně změnil MasterChef život?

Určitě začalo chodit více lidí do naší restaurace. Mě baví má práce a ta pestrost. Dříve jsem byl pořád zavřený v kuchyni, ale teď je to mnohem barvitější. Nedělám jen jednu věc. Dělám MasterChefa, Souboj na talíři, mám svou restauraci. Do toho řeším různé spolupráce.

V čem spatřujete příčinu, že se gastronomie v Česku hodně proměnila?

Tím, že vaření je v médiích, tak to i lidi víc baví. Je to vidět na hostech v restauraci. Mnohem více se zajímají o jídlo. Zajímá je, co jí. Gastro se v Česku rapidně zvedlo a po celém Česku je spousta skvělých restaurací.

Co je v gastronomii vaší největší inspirací?

Mám toho víc. Není jedna jediná osoba, ke které bych vzhlížel.

Vybíráte teď pátého kuchaře. Je stále dost amatérských kuchařů?

Myslím si, že jo. Říkám si, že těch lidí musí být míň a míň, ale každý rok nás velice mile překvapí. A teď je tam banda, co je do toho zapálená. Poprvé jsou všichni stmelení, jsou opravdu nadšení, je tam zdravá banda a je tam i mezi nimi spousta hráčů, co zajímavě hrajou.

Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář (foto: se souhlasem TV Nova)

Kdyby byl MasterChef, když jste byl mladý, přihlásil byste se?

Kdybych byl úplně na začátku a věděl bych, že se tomu chci věnovat, tak neváhám a okamžitě se přihlásím. Člověk, kterého vaření baví, má obrovskou příležitost se toho hrozně moc naučit. MasterChef je divoká jízda, při které dostanete tolik informací a takové know-how, které jen tak někde nenajdete. Je to skvělý začátek kariéry. Nejlíp to uchopila Kristina Nemčková, která vyhrála. Sklonila hlavu a šla se dál učit od těch nejlepších. Myslím, že jednou nám totálně vytře zrak.

Můžete diváky nalákat k letošní řadě MasterChefa? Co bude nového?

Je tam spousta výzev, které mě baví. Třeba vodácká, která nás s klukama fakt baví. Tato řada bude mít drive.

Pět let MasterChef, do toho Souboj na talíři. Nelezete si s kluky na nervy?

Nelezeme si na nervy. Jen když jsme v kuchyni a vaříme proti sobě, tak neznáme bratra a mohli bychom se pokousat, ale jinak jsme kámoši na život a na smrt.

Vaši fanoušci vědí, že v pauzách mezi natáčením hrajete v šatně na herní konzoli Fifu. Kdo vítězí?

Střídáme se podle toho, kdo se jak vyspí.

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů