13.9 C
Prague
Pátek, 3 května 2024, 5:05
- Reklama -
DomůZajímavostiPraha žije týdnem módy. První den se představil návrhář Jakub Polanka, kterého...

Praha žije týdnem módy. První den se představil návrhář Jakub Polanka, kterého miluje i herečka Plodková

Ulice pražských Holešovic ožívají. V Praze se koná Mercedes-Benz Prague Fashion Week! Včera se s novou kolekcí představil Jakub Polanka, který opět nezklamal.

Pro Jakuba Polanku jsou typické proužky, pastelové barvy, sportovní elegance i struktury. To vše (a mnohem víc) v jeho nové kolekci ani teď nechybělo.

Pánové přišli v sukni

Prvky na jeho oděvech zdůrazňovaly zejména pas, kousky byly ale uvolněné a splývavé. Dominantním materiálem byla džínovina. A to nejen na molu, ale i mezi zúčastněnými.

Na první večer dorazila třeba Taťána Kuchařová, která vynesla černý overal z butiku Roji a oranžovou kabelku značky Tous. Dorazila také modelka Justýna Zedníková, violoncellistka Terezie Kovalová nebo herečka Jana Plodková, která na jeho modely nedá dopustit.

Dále modelka Jitka Nováčková s partnerem nebo Matyáš Hložek a Filip Jankovič, kteří přišli v krásné sukni.

Kam můžete dorazit?

Mercedes-Benz Prague Fashion Week potrvá až do 7. září a představí kolekce návrhářů pro nadcházející jaro/léto 2024. Hlavním centrem pro přehlídky a události bude historická budova Holešovické elektrárny na Praze 7, kde se akce bude konat od 1. do 4. září. Tato elektrárna má historický význam jako místo, které hrálo klíčovou roli v elektrizaci Prahy, a zároveň ztělesňuje estetický aspekt své doby.

Genius loci tohoto místa stále vyzařuje energii a návštěvníkům umožní nahlédnout do prostor, které byly dlouho odděleny od městského života a nyní se znovu začínají stávat součástí městského prostředí.

Událost začala v pátek 1. září přehlídkou návrháře Jakuba Polanky. Během následujících dní návštěvníci uvidí autorské kolekce návrhářů jako jsou Tobias Schubert, Vanda Janda, Tomáš Němec, Denisa Dovala a Lucie Kürthi, která se poprvé účastní MBPFW. Novou kolekci návrháře Michaela Kováčika budou mít návštěvníci možnost vidět v neděli 3. září od 21:00 v hotelu Andaz Prague, následovanou afterparty.

Událost bude také podporovat mladé talenty, kdy letošní vítěz soutěže Van Graaf Junior Talent, Jan Smejkal, představí svoji novou kolekci spolu s návrhářkou Dominikou Kozákovou. Kromě toho budou své kolekce prezentovat také studenti Ateliéru módní tvorby – UMPRUM a Technické univerzity v Liberci.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week tradičně představí také nejnovější modely značky Mercedes-Benz. Plně elektrické EQE SUV je plné inovací, které nás, podobně jako kreativita MBPFW, posouvají vpřed směrem k novým výzvám.

Zdroj: redakce, MBPFW, kudyznudy.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů