DomůZajímavostiDěsivé místo plné záhad. Les Pánova březina pouze pro odvážné

Děsivé místo plné záhad. Les Pánova březina pouze pro odvážné

Umučená kněžna, sebevrazi a tajemné úkazy. Pověst lesa Pánova březina není zrovna plná pohody. Les, jak se místo hub naplní podobnými historkami, už se strašidelnosti jen tak nezbaví. Co když to nejsou jenom pověsti a v lese opravdu straší?

Na žebříčku nejstrašidelnějších lesů v České republice stojí Pánova březina ve stínu proslulejšího lesa Bor. Podle některých svědectví je však děsivá atmosféra k nalezení i v lese ve středních Čechách mezi obcemi Žernovka a Mukařov. Tajuplné místo vystrašilo už nemalý počet návštěvníků, kterým proběhl mráz po zádech, když měli pocit, že zahlédli ducha či přízrak. Je to jen výplod citlivé duše s bujnou fantazií a jedná se o les jako každý jiný, nebo je na tom něco pravdy?

Pověst smrti

Pravděpodobně nejznámější příběh, který je spojován s lesem Pánova březina, popisuje umučenou kněžnu švédskými žoldáky. Ta utíkala se zlatým kalichem ke studánce, kam poklad údajně schovala a unikala dál směrem na Mukařov, kde byla umučena k smrti. Podle této události se dokonce traduje vznik názvu obce. Zlatý kalich se nikdy nenašel a ten, kdo po něm pátrá, se podle pověsti setká s duchem černého psa, který poklad střeží. Zní to opravdu jako děsivá pohádka na dobrou noc, ale na každém šprochu pravdy trochu.

Atmosféra neštěstí a hrůzy se v historii ještě více prohloubila dalšími příběhy. Jeden z nich je o mladém páru, kterému rodiče neumožnili sňatek, a tak když nemohli společně žít, rozhodli se společně umřít. Sebevražedný pár se odevzdal zimě lesa a v lásce bok po boku umrzli.

Série smrtelných činů v tomto temném středočeském lese nekončí. Jeden mladý student gymnázia se tak obával reakce na své špatné vysvědčení, že se radši zastřelil. Některé zdroje uvádí jako důvod sebevraždy nešťastnou lásku… Ať tak či onak, mladík byl nalezen mrtvý svojí babičkou, která nedaleko budovala lesní školku. Záhadou byl vyrytý křížek na stromě nad mrtvým tělem mladíka.

Tají se dech

Existuje mnoho svědků podivných úkazů, které o strašidelné pověsti lesa vůbec nic nevěděli a zůstali jako opaření, protože údajně opravdu viděli mlhavou postavu dívky mezi stromy. Že by kněžna Ležárka? Někteří tajemné místo vnímají skrze energie s velmi negativními vlastnostmi. Na zvláštní auru místa reagují i koně, kteří v lese nepostojí a jsou neklidní. Přízraky smrti z minulosti a zvláštní energie, kterou na vlastní kůži zažilo mnoho lidí, les korunují na jedno z nejděsivějších míst České republiky. Nevěříte, tak se vydejte sami na procházku po stopách kněžny Ležárky.

Zdroj: redakční článek

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů