14 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 7:05
- Reklama -
DomůLifestyleČT uvede seriál Iveta: Kolečko ho napsal podle své ženy Anety Vignerové

ČT uvede seriál Iveta: Kolečko ho napsal podle své ženy Anety Vignerové

Slovenský seriál o nás, předsudcích, životě, lásce, splněných i nesplněných snech. Ačkoliv jeho název je totožný s projektem Voyo o zesnulé Ivetě Bartošové, jde o něco jiného. A skrývá tajemství! Scenárista Petr Kolečko se totiž inspiroval svou manželkou.

O čem bude? „Holka z industriálního města se i se svými problémy dostane do světa top modelingu. Děj se odehrává na Slovensku ve městě Trebišov a je to o tom, že i člověk, který to nečeká a brání se tomu, může nalézt štěstí. A také jde o sílu ženy. V seriálu najdete romskou te- matiku. Někdo říkal, že to je takový slovenský Most! (seriál ČT), byť si myslím, že je to jinak postavené. Jan Hřebejk to natočil hezky, je to syrové a v dobrém slova smyslu takový rumunský Netflix,“ říká scenárista Petr Kolečko.

Role režiséra se ujal Jan Hřebejk. V roli Ivety se ukáže Alžběta „Zea“ Ferencová. V dalších například Zuzana Mauéry, Daniel Fisher, Milan Ondrík, Natalia Germani, Peter Nádasdi, Jevgenij Libezňuk nebo Milo Kráľ.

Příběh je volně inspirovaný mojí ženou Anetou, tak si představuji silné ženy.

První sonda do ženské duše

Jde o první seriál Kolečka, který ukáže na výraznou ženskou hrdinku. „Scénář k povídce jsem napsal asi před šesti lety. Povídka je z cesty vlakem s Miroslavem Krobotem a ženy v ní nehrají. Spíš si o nich povídají… Nikdy jsem neměl sebedůvěru, abych řekl, že rozumím ženské duši, ale pokud se někdo věnuje profesi jako já, tak by se toho neměl bát a měl by se o to pokoušet. Je to výzva a budu to zkoušet dál. Už máme v plánu točit druhou sérii Ivety, teď dopisuji scénář. Bude to o střetu divokého naturelu se svázaností, korektností a technologickou vykloubeností našeho světa,“ láká diváky.

Inspirovala ho jeho žena Aneta Vignerová, kterou si vzal letos po měsících hádek, rozchodů a návratů – roli v tom hrála herečka Denisa Nesvačilová. Že by tím Anetě vzdával hold? „Příběh je volně inspirovaný mojí ženou Anetou, tak si představuji silné ženy,“ opěvuje svou manželku Kolečko. Seriál poběží na ČT2.

Film o Denise Nesvačilové?

A ženám se Kolečko nevyhne ani ve svém dalším zamýšleném projektu. Avizoval, že napíše film o svém milostném trojúhelníku s Anetou Vignerovou a Denisou Nesvačilovou. „Nechává mě to zcela klidnou. Těším se, co z toho vyplodí. Myslím si, že existují věci, které kdyby chtěl napsat popravdě, jak se staly, tak mu to nejspíš nebude umožněno,“ říká Denisa Nesvačilová. Tak jsme zvědaví!

Zdroj: redakce, expres.cz, Česká televize

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů