18.7 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 11:05
- Reklama -
DomůZajímavostiKrejčířova vila se znovu prodává. Vidět ji mohou jen vyvolení

Krejčířova vila se znovu prodává. Vidět ji mohou jen vyvolení

Je to snad nejznámější stavba v Česku. A znovu se prodává! Vila Radovana Krejčíře je k mání za více než 50 milionů korun. Prodeje se ujal realitní makléř Ondřej Černovický, který je součástí skupiny Nemovito.

Ačkoliv právě Černovický je známý svou perfektní prezentací, tentokrát je i web pro prodej vily v Černošicích trochu tajemný. „Na tomto webu nenaleznete detailní popis každého aspektu domu tak, jak jste u mě zvyklí, a to z pochopitelných důvodů. Z respektu k současnému i budoucímu majiteli poskytujeme bližší detaily na vyžádání konkrétním zájemcům, které tímto zdvořile žádáme, aby nám o sobě něco málo řekli. Ostatně pořádek dělá přátele a pakliže jste to právě vy, kdo tento dům pořídí, jistě náš přístup, který chrání vaše soukromí, brzy oceníte,“ píše.

Kontroverzní vila vyšla na stovky milionů

Nového majitele čeká 9 obytných místností, 3 podlaží, rozlehlá hlavní stavba, garáže, klub, společenské zázemí, venkovní kurt, vnitřní bazén a mnoho dalšího. V roce 2022 byla zhotovena nová střecha, v témže roce také fasáda. „Hovoří se o nákladu v rozmezí 300 až 400 milionů, a to před 20 lety,“ říká o vile realitní makléř Ondřej Černovický.Od dob, kdy tento dům okupoval titulní stránky, na stavbě proběhla řada změn. Nová střecha, vyčištěný interiér i exteriér, statické zajištění, vyztužení a uvedení do stavu shell&core. Několik let té nejtěžší práce, která položila základy nové vizi. Bytelná, s trochou nadsázky nezničitelná stavba, je nyní připravena posloužit jako skvělý základ pro vybudování skutečně jedinečného sídla pro ty, co se nespokojí s málem,“ dodává.

Kdo bude nový majitel?

Honosný dům má za sebou dlouhý příběh. Patřila známému českému podnikateli Radovanu Krejčířovi, který byl odsouzen za trestnou činnost a před policií utekl. Od roku 2015 si v Jihoafrické republice odpykává trest v délce 35 let za různé trestné činy.

Budova po útěku Krejčíře chátrala, na osmý pokus ji vydražila v roce 2021 za 21,38 milionů korun Petra Kučerová. Jak uvádí blesk.cz, nejde o první setkání Kučerových s majetkem Krejčíře. Příbuzný současné majitelky slavné vily Martin Kučera koupil v roce 2017 za necelých 16 milionů korun druhou menší vilu, kterou měl Krejčíř v Černošicích. Tu opravil a prodal za 43 milionů korun. Možná i teď měla koupě investiční záměr. Současná prodejní cena je 54,9 milionů korun, tedy více než dvojnásobná.

Zdroj: cernovicky.cz, wikipedia.org

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů