DomůLifestyleRozhodnuto! Třetí řada Osady nebude, chatky už jsou zbourané

Rozhodnuto! Třetí řada Osady nebude, chatky už jsou zbourané

Diváci komediálního seriálu Osada mohou slavit. Už na podzim se dočkají druhé série. Na třetí je však zbytečné pomýšlet. Herečka Eva Leinweberová prozradila, že už nemají kulisy. A režisér Radej Bajgar překvapil se svou oblíbenou postavou!

Populární herečka Eva Leinweberová prozradila, že změny ve druhé sérii Osady čekají všechny rodiny.

„Naše rodina Južanových se na konci první řady přiznala, že není chudá, takže už se nemusíme převlékat do starých hadrů a nemusíme před příjezdem do Osady měnit auto. Já už tedy můžu nosit značkové, i když pro osadu poněkud netypické kousky. Ve druhé řadě se snažíme vypořádat s nemocí, která se objeví u mého muže Petra, tedy Igora Bareše,“ avizuje herečka dramatické chvilky.

Co přinese druhá řada? (foto: se souhlasem České televize)

Jedna rodina zmizí

„Z Osady taky odešla jedna rodina, kterou tvořili Pavel Nový, Jana Švandová a jejich dcera Lucie Pernetová s mužem Jaromírem Dulavou. Od nich chatu koupili manželé, které hrají Marek Daniel a Ivana Uhlířová. Moc sem nezapadají, on je taxikář a lidi vnímá úhlem pohledu, jestli mu z nich kápne nějaký kšeft. A tahle rodina začne zdejší pohodu narušovat, naše nepsaná pravidla jsou jí jedno, což přináší spory. Ale novinky se týkají všech rodin v osadě“ dodává.

Režisér má nejraději Rubala

„Scenárista Petr Kolečko ani já chatu nemáme a nikdy jsme neměli, skoro žádné cha- taře neznáme. A když už, tak spíš lidi, kteří mají chalu- py. Takže si ten chatařský život vlastně jen představu- jeme, domýšlíme. Nejde nám o chataření. Pracujeme s metaforou velkého světa, který jsme vměstnali do chatařské osady. Na malém prostoru tu vedle sebe žijí lidé, kteří se do nějakého harmonického soužití vlastně nutí. Společné je pro ně mnohdy jenom to, že v dané lokalitě vlastní chatu. Snažíme se pro ně mít pochopení. Proto mám tak rád třeba postavu Rubala, což je na jedné straně idiot, který by volil extremisty, ale na druhé straně je nám ho líto, rozumíme mu a máme ho rádi. Člověk totiž vidí, že to je v jeho případě jenom boj s vlastním sebevědomím – většina podobných vlastenců s tendencí k extremismu má se sebevědomím problém a je zamindrákovaná,“ říká režisér Osady Radek Bajgar.

Osada má konkurenci?

Seriál Osada bude mít také brzy konkurenci. Michal Suchánek natáčí Chataře ze Švihova, kde si zahraje například Adéla Gondíková s manželem Jiřím Langmajerem. Zda děj bude podobný se teprve dozvíme.

Druhá série oblíbeného seriálu Osada by měla být ostřejší a přinést ještě zajímavější zápletky. Za celou myšlenkou stojí scenárista Petr Kolečko. Pokračování bylo představeno letos na filmovém festivalu v Karlových Varech.

První díl uvede Česká televize 1. září 2023.

Zdroj: Česká televize, Glanc, redakce

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů