17.3 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 8:05
- Reklama -
DomůZajímavostiAdámek se domů nevrátil, bezvládné tělíčko odvezl vrtulník. Pomozte, prosí rodina

Adámek se domů nevrátil, bezvládné tělíčko odvezl vrtulník. Pomozte, prosí rodina

Pětiletý Adámek z Kroměřížska má krutý osud. 5. července ho vzaly na koupaliště jeho sestra se svou kamarádkou a doprovázela je maminka kamarádky. Adámkova maminka tehdy s nimi nemohla, protože měla angínu a plně důvěřovala své kamarádce, se kterou si takto vzájemně vypomáhaly.

Jenže Adámek se už domů nevrátil. Bezvládné tělíčko odvezl vrtulník do nemocnice. Když se chlapečkova maminka telefonicky dozvěděla, že jí syna oživují po utonutí, rychle se na koupaliště vydala a dozvěděla se, že Adámka oživovali celých 35 minut.

Co se na koupališti stalo, proč k této tragické situaci došlo, dneska ví vlastně jen dospělá maminka, která na děti měla dohlížet. Adámkova maminka byla v šoku, když ji na koupališti nenašla. Proč Adámka neuhlídala, kde byla, když si dvě dospívající holky šly před odchodem domů zaplavat, proč po tom hrozném neštěstí na ni nepočkala, netuší, a snad se to někdy dozví od Policie ČR.

Adámkovi to zdraví ale nevrátí!

V současné době už vlastně týden jezdí Adámek pravidelně do hyperbarické komory, ten ponor by měl absolvovat celkem třicetkrát a až po desátém ponoru uvidí maminka i lékaři, nakolik mu hyperbarická komora pomáhá.

Všichni věří, že Adámek má velkou naději na návrat mezi zdravé děti, ale bude do velmi dlouhá a složitá cesta. Maminka se svým synem na pokoji prožívá jeho stavy bolesti, úzkosti, možná i strachu, to ale nikdo neví, protože Adámek vlastně nekomunikuje. Protože není schopen jíst, zavedli mu doktoři do bříška hadičku, tzv, peg, kterým mu maminka podává výživu. A byla šťastná, že jí přátelé zapůjčili kočárek a mohla aspoň na chvíli opustit nemocniční prostředí a vypravit se do nemocničního parku s Adámkem na procházku.

Cesta za Adámkovým uzdravením bude náročná, jak psychicky, tak finančně. Psychicky musí maminka tuto těžkou životní zkoušku zvládat sama. Je neustále s Adámkem v kladenské nemocnice, kde právě hyperbarická komora je. O její třináctiletou dceru se stará dědeček. Je náročné vidět i slyšet, jak Adámek trpí, není divu, že se u maminky střídají stavy deprese s odhodláním.

Je neskutečně vděčná všem, kteří její smutný příběh sledují a my víme, že už příběh Adámka sleduje více než 980 000 lidí.

Léčba bude drahá

Adámek bude na léčbu potřebovat neuvěřitelnou finanční podporu, přes 5 100 000 Kč. V této částce jsou zahrnuty opakované aplikace kmenových buněk na Slovensku, intenzivní laserové terapie u Dr. Crawforda, časté neurorehabilitace, ergoterapie, hipoterapie, logopedie a nejrůznější tolik potřebné kompenzační pomůcky, které nejsou hrazené zdravotními pojišťovnami.

Adámek má na našem transparentním účtu 1117771700/5500 variabilní symbol 1212 a k dnešnímu dni se podařilo pro Adámka vybrat 2 661 484 Kč.  Je to skutečně obdivuhodné a my pevně věříme, že společně dokážeme získat pro Adámka celou potřebnou částku.  Tento statečný chlapeček si určitě zaslouží dostat naději na stejně radostný život, jaký se svou milovanou maminkou a sestřičkou prožíval před tím strašným okamžikem. Všichni mu to moc přejeme! VŠEM DÁRCŮM ZE SRDCE DĚKUJE CELÁ ADÁMKOVA RODINA.

Zdroje: redakce, rodina malého Adámka

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů