15.1 C
Prague
Pátek, 3 května 2024, 8:05
- Reklama -
DomůLifestylePolicie Modrava vznikla díky Božence z trilogie Byl jednou jeden polda

Policie Modrava vznikla díky Božence z trilogie Byl jednou jeden polda

Ačkoliv v televizi běží jen reprízy kriminálky Policie Modrava, zase vyhrávají žebříčky sledovanosti. Čím to je, že tenhle seriál diváci milují? Nebýt manželky režiséra, nevznikl by. Petra Martincová si chtěla někde zahrát, ale myslela si na seriál Doktor z hor. U policie pro ni místo nebylo, prý na to nemá obličej – a tak čekala až do čtvrté řady.

Příběh Jany Vinické diváky zaujal. A možná i díky tomu, že v seriálu vidí skutečnou Šumavu. Natáčení kvůli tomu bylo tak nákladné, že televize občas musela pečlivě plánovat. Jaké tajemství se za seriálem Policie Modrava skrývá?

Režisér měl jasno

Diváci by rádi další díly, podle režiséra ale nebudou. „Poslední série byla dokonce nejlepší mezi našimi televizemi. Ale radši přestanu točit, dokud je seriál na vrcholu. Sice bych se novým dílům nebránil, ale nejsou dobrý náměty“ řekl Jaroslav Soukup, manžel Petry Martincové.

Původně se přitom uvažovala, že by se točilo v Brdech. Soukup ale trval na Šumavě.Já mám k Šumavě blízký vztah a věděl jsem, co chci. Tak jsem řekl, že buď Šumava, nebo nic. A myslím, že neotřelé vyšetřovací postupy, paralelní linie a právě ta pravdivost prostředí seriálu pomohla a diváci to ocenili.“

Kriminálka nebo Doktor z hor?

Právě Petru Martincovou si diváci mohou pamatovat jako Boženku z trilogie Byl jednou jeden polda, kterou natočil právě Soukup. Když si ale vzala režiséra, o další roli už nezavadila. To samé se prý stalo i Aleně Mihulové, která prožila lásku s Karlem Kachyňou. Ta ale našla své místo v divadle. Petra se dala na cestovní ruch.

V té době milovala seriál Doktor z hor. Přesvědčila manžela, aby napsal něco podobného. „Když mi bylo čtyřicet, tak člověk furt ještě dobře vypadá. Nutila jsem manžela, aby něco napsal, v čem bych si mohla zahrát,“ vzpomíná Martincová. Jenže v televizi chtěli vidět kriminálku – ta přece vydělává. „Tím pádem bylo po roli, protože nejsem typ na to, abych hrála vyšetřovatelku.“ Na roli zdravotní sestřičky si musela počkat až do čtvrté řady.

O roli v poslední sérii si manželovi nakonec sama řekla.Petra mohla hrát v seriálu už od začátku. Dal jsem jí přečíst scénáře první série, ale nic vhodného tam pro ni nebylo. Navíc nemá ráda tu urputnost hrát za každou cenu. Uplynuly roky, a pak se jednou vrátila ze setkání jejich ročníku DAMU v Poněšicích, kde do ní spolužáci hučeli, že je hloupá, když nehraje,“ vzpomíná režisér. Zdravotní sestřičku, která v ordinaci v Srní už nějakou dobu chyběla, tam dopsal. Tou dobou už byly dějové linky hotové. A jak dobře to dopadlo, to posuďte už sami.

Zdroj: Český rozhlas, expres.cz, blesk.cz, ČSFD, redakce

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů