11.6 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 4:04
- Reklama -
DomůLifestyleNejlepší zelenina na gril: Zdravé a chutné možnosti nejsou žádná nuda

Nejlepší zelenina na gril: Zdravé a chutné možnosti nejsou žádná nuda

Grilování je neodmyslitelnou součástí letního období a mnoho lidí se soustředí převážně na maso. Nezapomínejte ale na výhody a lahodnou chuť zeleniny na grilu! Kromě toho, že přidává pestrost na váš talíř, grilovaná zelenina je také zdravou alternativou plnou vlákniny, vitamínů a minerálů.

V následujícím článku se podíváme na některé z nejlepších druhů zeleniny, které si zaslouží místo na vašem grilu.

Paprika

Grilovaná paprika je barevná, sladká i plná chuti. Opečená na grilu se stává ještě sladší a získává jemně uzenou chuť. Je také bohatá na vitamín C a antioxidanty.

Lilek

Lilek je ideální pro grilování díky své textuře a lahodné chuti. Můžete ho nakrájet na plátky, přepůlit nebo dokonce grilovat celý. Grilovaný lilek je měkký, šťavnatý a vynikající jako příloha k jídlu nebo do salátů.

Cuketa

Cuketa je skvělá volba pro grilování, protože její jemná chuť se skvěle doplňuje s grilovaným masem. Nakrájejte cuketu na plátky nebo kolečka, posypte olejem a osolte a dejte na gril. Výsledkem je lahodná příloha.

Kukuřice

Grilovaná kukuřice je klasikou letního grilování. Oškrábejte kukuřičné klasy, potřete je máslem a obalte v alobalu. Grilujte je, dokud nejsou sladké a mají křupavý povrch. Přidáním trochy sýra, bylinek nebo limetkové šťávy získáte ještě větší chuťový zážitek.

Chřest

Grilovaný chřest je skvělou zeleninou pro rychlé grilování. Stačí ho posypat olivovým olejem, osolit a opepřit a dát na gril. Během několika minut získáte skvělou pochoutku.

Batáty

Batáty jsou bohaté na vitamíny, vlákninu a antioxidanty. Na grilu získávají jemně sladkou chuť. Nakrájejte batáty na plátky nebo kolečka, potřete olejem a grilujte, dokud nejsou měkké a zlatavé.

Grilování zkrátka není jen pro maso! Vyberte si některou z těchto skvělých zeleninových možností a přidejte je na svůj grilovací talíř. Grilovaná zelenina je nejen chutná, ale také zdravá a bohatá na živiny.

Bude to skvělý doplněk k vašemu letnímu jídelníčku a přinese do vašich grilovacích zážitků nové chutě. Takže – příště nezapomeňte na zeleninu a přichystejte letní hostinu!

Zdroj: foodiecrush.com, recipetineats.com

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů