3.5 C
Prague
Pondělí, 22 dubna 2024, 9:04
- Reklama -
DomůLifestyleNejoblíbenější letní drinky: Osvěžení a chuťový zážitek v jednom

Nejoblíbenější letní drinky: Osvěžení a chuťový zážitek v jednom

Letní období je za dveřmi a s ním přichází i hledání osvěžení ve formě chutných letních nápojů. Když se teploty vyšplhají nahoru, neexistuje nic lepšího, než si dopřát oblíbený dobrý drink!

Tyto nápoje jsou známé svou osvěžující povahou a exotickými chutěmi. Pojďme se podívat na ty nejoblíbenější.

Mojito

Mojito je klasika mezi letními drinky. Pochází z Kuby a jeho základem je kombinace bílého rumu, cukru, čerstvé máty, limetky a sodovky. Nabízí lahodnou kombinaci sladké a kyselé chuti. Mojito je ideální volbou pro ty, kteří preferují citrusové a bylinkové chutě.

Piña Colada

Pokud máte rádi exotické ovoce a kokos, pak je pro vás tenhle drink tou správnou volbou. Je původem z Portorika, obsahuje bílý rum, ananasovou šťávu, kokosové mléko a led. Je známý svou sladkou a tropickou chutí, která vás okamžitě přenese na plážový ráj.

Aperol Spritz

Aperol Spritz je lehký a osvěžující italský aperitiv, který se stal velmi populárním po celém světě. Tento drink se skládá z Aperolu, prosecca (šumivého vína) a sodovky. Jeho oranžový odstín a hořká chuť ho činí ideálním pro letní odpoledne nebo večerní setkání s přáteli.

Margarita

Margarita je další klasika mezi letními drinky, která v sobě kombinuje sladkost, kyselost a osvěžení. Tento koktejl, původem z Mexika, se vyrábí z tequily, čerstvého citronového džusu a pomerančového likéru. Margarita je často servírována se soleným okrajem sklenice a je perfektní volbou pro milovníky citrusových chutí.

Sangria

Sangria je tradiční španělský letní nápoj, který je oblíbený po celém světě. Je vyroben z červeného vína, čerstvého ovoce, cukru, brandy a perlivé vody. Sangria je osvěžující a má sladkou chuť, která vynikne při servírování s plátkem pomeranče a lístkem máty. Je to dokonalý nápoj pro společenské události a večírky.

I doma v obýváku se můžete cítit jako na pláži!

Letní drinky jsou výborným způsobem, jak si vychutnat horké letní dny a získat chvíli úniku a radosti. Mojito, Piña Colada, Aperol Spritz, Margarita a Sangria jsou jen některé z nejoblíbenějších letních drinků, které si lidé po celém světě oblíbili. Bez ohledu na to, zda preferujete osvěžující citrusové chutě, exotické ovoce nebo sladké kombinace, jistě najdete ten svůj oblíbený!

Takže do ruky oblíbený drink, zavřete oči a přenesete se na pláž s jemným pískem a modrou vodou – ať už fyzicky nebo jen v představách. A pokud máte svůj oblíbený recept, podělte se o něj s námi v komentářích!

Zdroj: acouplecooks.com, delish.com

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů