8.8 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 5:04
- Reklama -
DomůOsobnostiBartošová zemřela před devíti lety. Od té doby není Rychtář s Arturem v kontaktu

Bartošová zemřela před devíti lety. Od té doby není Rychtář s Arturem v kontaktu

Je to devět let od chvíle, kdy se zpěvačka Iveta Bartošová rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak v pražské Uhříněvsi. Její syn Artur Štaidl je dnes dospělý muž, který by měl studovat psychologii. S vdovcem po mamince Josefem Rychtářem nekomunikuje. Ten chtěl původně ze zpěvaččina domu udělat muzeum.

Když Iveta zemřela, plánoval Rychtář, že by z nemovitosti bylo muzeum pro fanoušky. To Artur odmítnul. Dům se prodával skoro dva roky, nakonec své nové majitele našel. Šuškalo se, že je dům prokletý, měl ho však koupit pražský podnikatel, který tam s manželkou chtěl založit rodinu. Pověr se nebál. Na smutné výročí zpěvaččina úmrtí vychází také Rychtářovy narozeniny. Od smutné události je však neslaví.

Zlatá slavice zažila strmý životní pád

Iveta Bartošová byla česká zpěvačka, která v roce 1986 sesadila z trůnu Hanu Zagorovu a vyhrála zlatého Slavíka. Vítězství dvakrát zopakovala, poté se několikrát dostala mezi nejlepší tři. Mezi její partnery patřil Ladislav Štaidl, Jiří Pomeje nebo právě Josef Rychtář, který by měl mít Ivetinu urnu stále doma, ačkoliv loni v červnu oznámil zásnuby s novou partnerkou.

Zpěvačka byla na vrcholu své kariéry zejména v devadesátých letech, později vinou bulvárních skandálů začala její popularita klesat. Jeden čas také bojovala se závislostí na alkoholu. Krátce po 48. narozeninách spáchala sebevraždu skokem pod vlak.

Ivetu Bartošovou fanoušci milovali (foto: se souhlasem TV Nova)

Příští pátek spatří světlo světa druhá minisérie s názvem Iveta. Bude mapovat právě divoké období zpěvaččina života, které bylo pod drobnohledem médií. „Druhá řada se bude lišit od první jako devadesátky od osmdesátek. S Ivetou prožijeme zvraty, na které by jiní potřebovali tři životy. A díky scénáři a režii Michala Samira se dostaneme tak blízko jako nikdo předtím,” řekl producent Matěj Podzimek.

„Měla jsem pocit, že na tom, jak její osud dopadl, jsme participovali jako národ všichni. Nebo možná ne všichni, ale velká část z nás. Samozřejmě existují ti, kteří na bulvár neklikali a odběr netvořili. Ale někdy jsme ho asi tvořili všichni. Možná jsem se proto tak trochu cítila spoluúčastná na jejím osudu,“ vyjádřila své pocity producentka a castingová režisérka Maja Hamplová.

První série měla velký úspěch. Nebude chybět postava Ladislava Štaidla, kterou si zahrál Ondřej Gregor Brzobohatý nebo Karel Svoboda, kterého ztvárnil Saša Rašilov.

Zdroj: zivotvcesku.cz, wikipedia.org, iDNES.cz, extra.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů