11.6 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 4:04
- Reklama -
DomůOsobnostiSkuteční řidiči herců z Volhy: Melíšková by Pekárka umlčela, Lábuse se ptají, jestli...

Skuteční řidiči herců z Volhy: Melíšková by Pekárka umlčela, Lábuse se ptají, jestli Kaiser ještě chlastá

Ačkoliv ve Volze je to právě Standa Pekárek, který během své práce nezavře pusu, ve skutečnosti si povídá jen velmi nerad. Na každém natáčení mají herci své řidiče, kteří je mohou vyzvednout doma, dovézt na natáčení, počkat, až herci odvedou svou práci -a pak je zase odvézt domů. O čem si s nimi ale povídají? 

Pětidílná minisérie Volha přinesla unikátní příběh z minulého století, který si klade za cíl ukázat, jak se tehdy opravdu žilo. V prvních dílech čelil seriál velké kritice kvůli vulgaritám a lechtivým scénám, ve třetím díle to však už konečně dostalo grády. Došlo i na těžká témata, jako byla například za dob normalizace homosexualita. V hlavních rolích se představil Kryštof Hádek, Stanislav Majer, Jiří Dvořák a další. O čem si právě tito herci povídají se svými řidiči? A využívají vůbec jejich služeb?

Tomáš Jeřábek jako produkční Horáček

„Hodně si povídáme o ženách. Pak o filmování a o autech – protože auto vlastním a už brzy budu potřebovat nové. To staré dosluhuje. Autům nerozumím, a proto když jedu s někým, kdo je na tom se znalostí aut líp než já, což u profesionálních řidičů předpokládám, tak z něho tahám rady a moudra, jak to jen jde,“ prozradil.

Klára Melíšková jako rázná matka Standy Pekárka

„Většinou si s řidičem nepovídám, takže kdyby mě vezl někdo tak upovídaný jako Standa Pekárek, musela bych ho poprosit, ať je zticha,“ má jasno.

Jiří Lábus jako Míla Vyhnálek, jediný disident, kterého kdy televize měla

„Já se vždycky řidičů ptám, jestli nevědí, do kolika hodin se má ten den točit. Pak mě zajímá, jestli mají natáčecí plán, protože doma nemám internet, tak mi ho produkce nemá kam poslat. Jsou ale i tací, se kterými jsem jel už víckrát, takže se s nimi bavím o úplně normálních věcech. A protože jezdím taxíkem hodně i mimo televizi, tak to je povídání vždycky zajímavé. Kolikrát si z toho s Oldou Kaiserem děláme legraci.

Taková běžná konverzace v taxíku probíhá asi takhle: Tak co, pane Lábus, jak to jde? No, jde to. A vy jste pořád v tom Ústí v divadle? Já nikdy nebyl v Ústí, já byl v Liberci a od roku 1979 v Praze. No vidíte. A kde teda jste? No, ve Spálené ulici v divadle Ypsilon. No vidíte, já jsem myslel, že jste ještě v Ústí. A pak taky: Kaiser ještě chlastá? Nechlastá, už nemůže pít. No tak vidíte.“

Kryštof Hádek v hlavní roli minisérie Volha (foto: se souhlasem České televize)

Kryštof Hádek jako hlavní hrdina Standa Pekárek

„Po ránu si určitě v autě s nikým nepovídám. Na mě je to moc brzo. Tento čas využívám k učení textů. Musím ale říct, že kdybych měl jet s řidičem typu Standy Pekárka, tak bych si ho příště už nevzal právě pro tu jeho výřečnost. Raději si v taxíku nasadím sluchátka a nechám se rychle přemístit tam, kam právě potřebuji,“ řekl.

Stanislav Majer jako chlapácký kameraman Zikmund

„Teď bez ironie: řidiče obdivuju. Oni a jejich vozy zodpovídají za to, aby se celé natáčení nezhroutilo a aby nás dopravili na plac včas a v pořádku. Často musí ve 4 hodiny ráno stepovat před domem a budit ty, co zaspali. Vždy vstávají jako první, není příliš rozumné je vyrušovat. Oni jsou totiž ti, kdo zodpovídají za naši bezpečnost na silnicích. A tam je to, jak víme, občas slušná džungle. Patří jim obrovský dík.“

Anna Geislerová, představitelka Vlasty Válové

„Já se vozím sama. Už léta jsem sama sobě řidičem a jezdím až do Rimavské Soboty, Bratislavy či Budapešti. Auto je pro mě ostrov soukromí a klidu. A taky svobody, můžu kdykoliv ujet! Jsem navíc absolutně závislá na audioknihách, takže většinou blaženě poslouchám několik hodin v kuse, jím oříšky v čokoládě a jedu si. Začala jsem i dost diktovat zprávy, snažím se tak sama psát nebo stihnout ještě nějakou práci. Ale s řidiči obvykle člověk zažívá super věci. Vědí toho strašně moc o životě i o lidech.

Jiří Dvořák jako Labský, příslušník Státní bezpečnosti

„Během let se potkáte na place se spoustou lidí. A mezi ně logicky patří i řidiči. Já moc sdílný v autě nejsem. Spíš se soustředím na to, co mě ten den na place čeká. Ale můžu říct, že za ta léta, co jsem seděl na tom zadním sedadle nebo vedle nich, jsem mezi nimi našel i pár opravdových přátel. A za ten pocit bezpečí a klidu a pochopení jim moc děkuju.“

Zdroj: Česká televize

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů