DomůOsobnostiJeřábek přiznal, že neměl na zaplacení složenek. Ve Volze hraje svou nejvýraznější...

Jeřábek přiznal, že neměl na zaplacení složenek. Ve Volze hraje svou nejvýraznější roli

V seriálu Volha hraje Tomáš Jeřábek produkčního Pepu Horáčka, který je v jádru dobrý chlap To s ním má jeho představitel společné. Ve skutečnosti žije s Halkou Třešňákovou, představitelkou sekretářky Tondy Blaníka. Mají spolu syna Tea, ze kterého byl Jeřábek zprvu trochu vyděšený. Rozhodně ho ale umí zabezpečit lépe, než by tomu bylo před lety. To totiž neměl na elektřinu. Jak se dostal z finančních potíží?

„Oba jsme se tehdy věnovali nezávislým projektům, ze kterých jsme neměli skoro žádné peníze. Hlavní bylo, že nás to baví. Jedli jsme brambory se zelím a v jednu chvíli to opravdu dospělo až do fáze, kdy nám doma kvůli neuhrazeným složenkám vypnuli elektřinu. Došlo nám, že i když to období bylo neuvěřitelně osvobozující a byli jsme pány svého času, budeme si asi muset sehnat nějakou lépe placenou práci,“ vypráví Jeřábek, který chtěl být původně zámečníkem. Na DAMU se vydal až ve 25 letech.  

Pravdou je, že už v té době s nimi žil Halčin syn Alan, který letos oslaví Kristova léta. Celá rodina se tak nesnází rozhodně nebojí! Vysvobození přišlo s rolí zlého bankéře pro Air Bank, která zapsala Jeřábka do podvědomí diváků. Dala mu nejen pravidelný příjem, ale také možnost si vybírat role podle toho, jak se mu líbí. Už nemusel myslet na to, kolik mu to vydělá.

O své postavě Jeřábek říká, že je to dobrý chlap (foto: se souhlasem České televize)

Na první společné dítě s Halkou se ze začátku moc netvářil. Nepřišel si na rodičovství zralý. Také první dva roky nevěděl, co má dělat. Už si to ale všechno sedlo. „Dřív jsem necítil potřebu se replikovat, protože jsem si říkal, že děti by neměly mít děti,“ řekl před narozením Tea. „Musím říct, že dva roky mi trvalo, než jsem pochopil, co to vlastně je. Žena to se mnou měla těžké, to uznávám.“

Snad už jim to doma vše klape na jedničku. Jistě k tomu dopomáhá i role v minisérii Volha, která je pro Jeřábka zatím nejvýraznější.

Navíc se svou postavou by do hospody klidně zašel, takže je nadmíru spokojený. „Straničtí kádrováci mu vyčítají, že je málo angažovaný, a kamarádi disidenti zase naopak, že je až moc vstřícný vůči komunistickému režimu. Přitom on se snaží pomáhat těm, které má kolem sebe, nikomu neubližovat a nezaplést se s režimem víc, než musí. Pořád naráží na věčnou otázku, kde je ta hranice povinné spolupráce, aby se udržel v zaměstnání, a kdy už jsou jeho morální ústupky přes čáru. Dost se v tom plácá. Ve výsledku je to ale dobrej chlap, takže na pivo bych s ním určitě zašel,“ nechal se slyšet Jeřábek.

Zdroj: Česká televize, magazin.aktualne.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů