4.8 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 7:04
- Reklama -
DomůOsobnostiDavid Gránský ze ZOO přiznal, že v hudební branži narazil na neférové...

David Gránský ze ZOO přiznal, že v hudební branži narazil na neférové praktiky

Populární herec David Gránský je už na televizi Prima jako doma. Diváci ho znají ze seriálu Doktoři z Počátků, Ohnivý kuře, Modrý kód nebo ZOO. Účinkoval také v show Zlatá maska, která u nás ale úspěch příliš neměla. Moderoval také Česko Slovensko má talent, kde soutěžícím dobře rozumí. I jeho kariéra začala v televizním pořadu X Factor. Psal se rok 2008.

Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2008, když postoupil do finále soutěže X Factor. Tehdy zkoušel štěstí jako zpěvák. Byl sotva v pubertě, ostré lokty mu zatím chyběly, ale už se stal idolem mnoha dívek. 

Z Davídka se stal najednou David, říká prý maminka

Jeho maminka prý už tehdy říkala, že šel do soutěže jako Davídek. Domů se jí vrátil David. Setkal se prý však v hudebním průmyslu s praktikami, které se mu nelíbily, a tak ho osud nakonec zavedl na pražskou konzervatoř, kam se dostal na poprvé. A to se každému nepovede. 

Poprvé si zahrál v seriálu Vyprávěj, nejvíce ho však proslavila role Dannyho Ježdíka v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Tam také vzniklo jeho blízké přátelství s hereckou kolegyní Evou Burešovou. Ta je dnes nejlepší kamarádkou jeho ženy Nikoly, se kterou má syna Matea. Požádal ji o ruku na dovolené v USA před pěti lety, v červnu 2019 se vzali. Nedávno přiznal, že než se jim narodil syn, o jedno miminko přišli. Říkali mu Borůvka. 

Často je opěvován pro svou skromnost, píli i otevřenost. Pochází z Moravy, ctí tradice a miluje rodinný život. Postavil dům za Prahou a nepřestává tvrdě dřít. Přesto u něj šel zpěv na druhou kolej. Pro Novinky.cz vysvětlil, že to má svůj jasný důvod. „Hudba je moje láska! Naprostá, nikdy jsem ji nezavrhnul. Věnuji se jí pořád, a nejen v muzikálech nebo s bigbandy. Nazpívávám písničky v dabingu do pohádek nebo znělky pro televizi. O tom spousta lidí ani neví. Zpívám vlastně pořád. Ale neumím si představit, že by herectví šlo někdy stranou, leda že bych přestal dostávat nabídky,“ řekl. 

Herectví přináší Gránskému víc pracovních příležitostí

I tak herectví nad hudbou zvítězilo. Začalo to vlastně jednoduše. Herectví přinášelo víc pracovních příležitostí, jako zpěvák by jen čekal, kdy dostane nabídku na koncert. „Herectví mě moc baví, dostávám se díky němu i do spousty fajn kolektivů a získal jsem díky němu spoustu přátel. Kromě toho mě živí. Nemám důvod ho opouštět. Dřív jsem to měl tak půl na půl, ale teď už ne.“ Herectvím si dokonce vydělává na tvorbu hudby.

„Samozřejmě že pořád mám plný telefon nahrávek a píšu si i texty – s tím, že to všechno někdy v budoucnu někde použiju. Jenže mám pocit, že v hudbě jsem až moc závislý na spoustě okolností. Kromě toho, jako patnáctiletý kluk jsem narazil po X Factoru na celkem neférové praktiky v hudební branži, takže by se mi něco takového nejspíš ani nechtělo znovu podstupovat,“ dodává.

Zdroj: Novinky.cz, wikipedia.org, ČSFD, Instagram

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů