9.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 4:04
- Reklama -
DomůZajímavostiDalší rozdmýchávání nenávisti: Schillerová nezklamala, kvůli Babišovi útočila na vládu

Další rozdmýchávání nenávisti: Schillerová nezklamala, kvůli Babišovi útočila na vládu

O osvobozujícím rozsudku nad Andrejem Babišem kvůli podezření z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo vyneseným Městským soudem v Praze si můžeme myslet, co chceme. Jeho kritiku však plně chápu. Nicméně, stále se jedná o nepravomocný verdikt. Ale představitelé vládní koalice se zachovali moudře a rozumně. Shodli se na tom, že respektují výrok nezávislé justice a více kauzu nekomentovali.

Správně to řekl premiér Petr Fiala, Babiše musíme porazit ve volbách, nikoliv u soudu. Ano, nemusí se nám soudní rozsudky líbit, ale je třeba je respektovat. V opačném případě, kdyby každá bral v potaz verdikty soudů jen tehdy, když se mu to hodí, nastane anarchie.  

Schillerová nezklamala

A přesně k tomu směřuje opozice hnutí ANO a okamurovská SPD, což dokazují jejich hysterické výlevy v případě nálezu Ústavního soudu ohledně valorizací penzí. Naše nejvyšší justiční instance zamítla opoziční stížnost na jejich údajnou neústavnost. Podle Novinek.cz nezklamala pravá Babišova ruka Alena „Dlužena“ Schillerová: „Zklamání z toho, s jakou ochotou strážci ústavnosti přijali chatrnou a účelovou argumentaci vlády a s jakou lehkostí fakticky popřeli jeden ze základních stavebních kamenů našeho právního řádu.“

Dle stejného zdroje si přisadil i Tomio Okamura: „Jedná se o nepřípustné porušení zákazu retroaktivity a porušení zásady legitimních očekávání a právní jistoty.“

Rozdmýchávání nenávisti

Důsledky takových zpochybňování soudního verdiktu se dostavily rychle. Jak uvedl jeho předseda Josef Baxa, Ústavní soud zaplavilo velké množství nenávistných komentářů, urážek, nadávek do provládních zaprodaných bolševiků apod., a dokonce i výhrůžek. „Nosím talár prakticky 40 let, byl jsem dlouhý čas trestním soudcem, soudil jsem různé násilníky, zloděje, lupiče i vrahy. Ale nikdy jsem na svoji adresu nedostal tolik urážlivých, nenávistných, výhrůžných projevů jako za poslední týden,“ konstatoval pro ČTK Baxa.

Ano, vystupování některých opozičních představitelů v případě valorizací penzí, na kterých nebylo nic protiústavního, se dostavily velmi rychle v podobě nehorázných útoků na justici. Už z důvodů zpochybňování soudních verdiktů a rozdmýchávání nenávisti ve společnosti musí být ANO, SPD a další takové podobné uskupení poraženy ve volbách. Jinak nám vážně hrozí agrofertní diktatura. 

Autor komentáře: Michael Pánek (ODS) – středočeský krajský zastupitel

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů