16.2 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 3:05
- Reklama -
DomůLifestyleNový rok v Ulici: Přidá se Vašut, Karla s Márou zase spolu....

Nový rok v Ulici: Přidá se Vašut, Karla s Márou zase spolu. Gábinu čeká životní krok

Nové díly devatenácté sezony Ulice startují v roce 2024 hned na Nový rok. Tvůrci potěší zejména všechny divačky a fanynky hvězdnou posilou, kterou je Marek Vašut. Charismatický herec se objeví v roli otce Jirky Hermana. Ten se totiž odhodlá k zásadnímu životnímu kroku – rozhodne se požádat Gábinu o ruku!

U Nyklových bude vstup do nového roku hodně divoký kvůli následkům silvestrovských oslav u Martiny, Venduly a Áji. Lavinu překvapivých situací nechtěně spustí Vilma Nyklová jedním zajímavým objevem. Náročný začátek roku čeká také Evžena (Martin Finger), jenž se vloupá do exmanželčina penzionu. Do následného dění zasáhne nejen samotná Hana, ale také Blanka, Luděk nebo Vanda.

K obrovskému zemětřesení dojde na gymnáziu i u Magdy. O velmi nepříjemný dárek k narozeninám se jí postará Soňa, která na radnici upozorní na její údajnou nekompetentnost. Svá tajemství budou mít Karla s Márou, kteří spolu začnou znovu randit. U Klímových se bude řešit nejen Michalův první sex, ale i nečekané těhotenství. Veselo bude tradičně se svéráznými Knoblochovými. Eva se pokusí expandovat se svými prodeji, aby nepřišla o firemní auto. A stranou samozřejmě nezůstanou ani Miloš či František. 

Hermanův otec se vrací do synova života

Gábina a Jirka Herman zatím svůj vztah nijak zvlášť neřešili. Jsou do sebe zamilovaní, navzá- jem se podporují v těžkých chvílích, snaží se spolu trávit co nejvíce volného času a užívat si jeden druhého, navíc spolu už nějaký čas i žijí, přestože si Jirka stále drží vlastní byt. Teď ale Jirka dospěje k rozhodnutí posunout vztah s Gábinou o pořádný krok kupředu. To znamená jediné – žádost o ruku. Samozřejmě co nejromantičtější, aby to bylo pro Gábinu to pravé překvapení.

S tímto Jirkovým zásadním životním krokem souvisí i jeho rodina a také minulost, část života, o níž nikdy nemluví, jako by ji úplně vymazal ze své paměti. S otcem, Jiřím Hermanem st., váženým soudcem Ústavního soudu, není Jirka v kontaktu už přes dvacet let. Nyní se mu otec nečekaně znovu vrátí do života, což pro Jirku nebude vůbec jednoduché… Proč se navzájem tak odcizili? A jak přijmou Hermana st. Gábina se Šimonem, popřípadě rodiče Gábiny?

Gábina Pumrová se seznámí s otcem Jirky (foto: se souhlasem TV Nova)

Evžen zatčen kvůli Haninu penzionu

Konec roku vnesl k Blance rodinnou idylku. Start do nového roku ale již tak vydařený nebude, i když spolu Blanka a Evžen odjedou na hory. Souhrou náhod se ocitnou v Krkonoších, jen několik kilometrů od penzionu, který Evžen kdysi vlastnil s tehdejší manželkou Hanou a kvůli kterému ho Hana po letech znovu vyhledala. Evženovi to nyní prostě nedá a na penzion se zajede podívat. Když už tam bude, rozhodne se ho prozkoumat nejen zvenčí, ale také zevnitř, což je ovšem vloupání, neboť klíče od nemovitosti už samozřejmě nemá spoustu let.

K jeho velké smůle se tato tajná prohlídka neobejde beze svědků. Ti na něj navíc okamžitě zavolají policii. Evženova noční můra se tak znovu naplno rozjede, a to nejen kvůli Haně a jejich společné minulosti, ale také kvůli obrovské chuti vše spláchnout alkoholem, neboť Evžena zároveň dostihnou i výčitky svědomí. Co když Hana onemocněla Parkinsonem kvůli jejich hádkám a potyčkám v dobách, kdy byli manželé? A aby toho nebylo málo, právě s Hanou, jež se ocitne v nouzi, se seznámí Vanda, která chce páchat dobro pomalu na každém kroku… Jak zvládnou Blanka a Evžen nové životní zkoušky? A jak jim nechtěně zkomplikuje život právě Vanda?

Soňa zatápí Magdě na všech frontách

Gymnáziem i životem Magdy se již brzy prožene obrovská tsunami. Rozpoutá ji Soňa svým přehnaně akurátním přístupem k práci. Nemůže prostě přijmout styl Magdina ředitelování ani některá její rozhodnutí, jež jsou na hony vzdálená zajeté rutině, což může podle Soni poškodit pověst školy. Proto vše sepíše, samozřejmě ze svého úhlu pohledu, a podá na radnici podnět k šetření.

To ovšem není nic jiného než stížnost na Magdu kvůli její nekompetentnosti coby ředitelky gymnázia. Jako bývalá ředitelka školy v tom umí Soňa bravurně chodit, navíc má coby Magdina zástupkyně přehled o všem, co se na škole šustne. S jedním ale Soňa přece jen nepočítá, že by Magda mohla mít na radnici, dokonce na jejích nejvyšších místech, dobré známé, kteří ob- čas nejednají úplně podle pravidel, zvláště pokud se chtějí dopátrat pravdy. Ovšem ani to urputnou Soňu nezastaví. I nadále si půjde za svým, takže se na gymnáziu celkem záhy utvoří dva tábory – Magdin a Sonin.

Mezi Magdiny věrné patří Ota, jenž má Soňu už do puntíku přečtenou a nevěří jí ani pozdrav, a Eddie, byť ten tak vyhraněný není. Soňa sází naopak na Prokopa, s nímž má podobný pohled na věc a se kterým si rozumí čím dál víc, a také na Irenu Landovou, jíž některé školní záležitosti líčí značně zkresleně. Kam až dokáže Soňa zajít ve jménu dobré pověsti školy?

Tajné randění Karly a Máry – návrat k sobě se vším všudy?

Karla a Mára sice mají od soudu termín rozvodového stání, všichni jejich blízcí ale stále věří, že se přece jen nerozvedou. Alespoň na konci roku tomu vše nasvědčovalo. Mára si vyjasnil vztah s Monikou, Karla utnula schůzky s kolegou. Zároveň si Marečkovi naplánovali společné rodinné Vánoce, což se dá považovat za malý vánoční zázrak. Odtud to je již jen krůček k tomu, aby se k sobě Karla a Mára opět vrátili. Jenže v minulosti se toho mezi nimi událo tolik, že navázat tam, kde byli před provalením Karliny nevěry, je takřka nemožné.

A tak to vezmou pěkně od počátku, od tajného randění, kradmých dotyků, těšení se na sebe navzájem, aniž by si to kazili starostmi všedních dní. Aby nemuseli nikomu nic vysvětlovat, protože sami stále nevědí, jak to s nimi bude dál, rozhodnou se, že blízkým zatím nic říkat nebudou. Netrpělivá Věrka si však začne myslet, že největší překážkou jejich návratu k sobě je Monika, a tak opět vezme věci do vlastních rukou. Co Věrka vyvede a jaké budou důsledky? A jak dopadne další rozvodové stání Karly a Máry?

Karla a Mára spolu zase randí (foto: se souhlasem TV Nova)

Na další osudy oblíbených hrdinů se můžete těšit hned od příštího pondělí!

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů