DomůZdravíMareček bojuje o život, jeho rodiče prosí o pomoc. Diagnóza je akutní...

Mareček bojuje o život, jeho rodiče prosí o pomoc. Diagnóza je akutní lymfoblastická leukémie

Den, kdy se Marečkovi a celé jeho rodině změnil život – 11. září 2023. Mareček je devítiletý kluk s ohromnou energií a spoustou kamarádů. Hrál fotbal a tenis. Po prázdninách nastoupil do čtvrté třídy, kam těšil do školy, hlavně tedy právě na kamarády. V pátek volali ze školy, že Marečkovi není dobře, je unavený a bez energie.

Rodiče ho vyzvedli, ale doma ožil a chtěl jít na kolo. Vyrazil s maminkou a brášky na kole na Hostivařskou přehradu, kde byl veselý. V sobotu se již vzbudil s teplotou, rýmou a kašlem. To si ještě rodiče mysleli, že jde o nějakou běžnou virózu a nasadili standardní léčbu – čaj, sirup proti kašli a teplotě. Bohužel stav se nelepšil, tak vyrazil s tatínkem na pohotovost, kde hned po prvním kontrolním odběru krve z prstu začal kolotoč, který jen tak neskončí.

Od 10. září byl tak hospitalizován na onkohematologii v Motole. Jeho maminka Katka měla zlé tušení. Bála se, co bude dál. 11. září po odběru kostní dřeně byl rodičům potvrzeno podezření, kterého se všichni obávali. Závěr vyšetření – akutní lymfoblastická leukémie.

Na co konkrétně peníze půjdou?

Jeho rodiče teď prosím veřejnost o pomoct. Z toho důvodu byla založena sbírka (přispět může každý zde). Mareček do své diagnózy spal se starším bráškou Danečkem na patrové posteli. Rodiče před dvěma lety přestavěli jejich pokojíček, aby se jim tam jako dvěma vetším klukům spolu žilo pohodlně. Na to také použili velkou část jejich úspor. A bohužel nevěděli, co se bude dít. Mareček totiž nevyleze po žebříku na postel, navíc bohužel kvůli hygieně, kterou jeho péče vyžaduje, je místo špatně dezinfikovatelné.

Takže klouček nyní spí s maminkou na manželské posteli. Moc by si přál zas být v pokojíčku s bráškou. A i takto spát v situaci, ve které rodina je, jim nepomáhá. Pokud by chtěli upravit Marečkovi spaní, znamená to předělání postelí, jejich snížení a uzpůsobení pro jeho aktuální potřeby, na což rodina nemá finance.

Dále budou finance použity na další Marečkovi potřeby s léčbou spojené – speciální výživa, zdravotnické potřeby, rehabilitace a další výdaje. Pokud rodiče Marečka nebudou muset řešit finanční zátěž spojenou s jeho nemocí, pomůže jim to především po psychické stránce a Marečkovi i po té zdravotní.

Zdroje: redakce, rodiče Marečka

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů