22 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 6:05
- Reklama -
DomůLifestyleDatlovi zrušil soud insolvenci: Uváděl minimální mzdu, nakupoval v Pařížské a jezdil...

Datlovi zrušil soud insolvenci: Uváděl minimální mzdu, nakupoval v Pařížské a jezdil na exotické dovolené

Marek Valášek, který na internetu vystupuje jako Datel, teď bude muset řešit velké problémy. Soudkyni zřejmě došla trpělivost a zrušila mu schválené oddlužení. To znamená, že teď znovu spadne do exekucí. Se svou přítelkyní Bárou je přitom v očekávání prvního potomka.

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu… Nebo jak se to říká? Marek Valášek se dlouhodobě potýkal s nařčením, že zatajuje své příjmy. Soudkyně mu několikrát dala šanci to vysvětlit, měl příležitost vše splatit, doložit, objasnit. Ve chvíli, kdy si všichni mysleli, že mu okamžitě zruší insolvenci, dostal další šanci. Tu teď promarnil.

Nepoctivý záměr

„Oddlužení dlužníka Marka Valáška se zrušuje pro nepoctivý záměr dlužníka,“ stojí v usnesení, které je veřejně dostupné v insolvenčním rejstříku. Soudkyně tak naznačuje, že Valášek zatajoval své příjmy.

Ačkoliv si lítá na drahé dovolené a nedávno se fotil s ledvinkou od Prady, dle insolvenčního rejstříku pobírá minimální mzdu a nemůže tak věřitelům platit, co jim dluží. Kdyby na sebe neupozorňoval, uváděl, co má a zaplatil, nikdo by ho neřešil. Jako mediálně známá osoba je na očích a lidé si všímají. Má smůlu.

Soudu došla trpělivost

„Ze samotného vyjádření dlužníka na jednání dne 14. června 2023 a jeho podání na čl. B-59 pak vyplývá, že dlužník jezdí na drahé dovolené, výlety, získává drahé oblečení, což vše má být hrazeno jeho přítelkyní Bárou či dalšími osobami,“ uvádí usnesení. To mu většina veřejnosti nevěřila, přesto mu soudkyně dala po takovém vyjádření šanci. Zbytečně.

„Dlužník si vůbec neuvědomuje, a prokázalo to i jeho chování při ústním jednání dne 14. 6. 2023, že povolením oddlužení a následným schválením plnění oddlužení mu byla dána jedinečná šance a možnost zbavit se dluhů, které způsobil svým naprosto nezodpovědným a lehkomyslným jednáním k plnění zákonných povinností a uzavírám úvěrových smluv, ačkoli na vrácení neměl dostatek finančních prostředků.“

Soud také uvedl, že vzhledem k očekávání potomka by se jeho splátka na plnění určení věřitelům ještě snížila. Datel neměl dostatečnou mzdu, ačkoliv je zcela zdráv a evidentně vydělává na mediálních platformách. Důvodů pro zrušení bylo hned několik.

Šanci na to, aby se zbavil dluhů, ztratil. Budoucí otec tak bude mít na krku vážné problémy. Snad těhotná Bára má plán B.

Zdroj: redakce, insolvenční rejstřík, Instagram

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů