DomůLifestyleChybí mi, že Eda už není děvkař, říká Radim Kalvoda ze seriálu...

Chybí mi, že Eda už není děvkař, říká Radim Kalvoda ze seriálu Co ste hasiči

Sdružení dobrovolných hasičů z malé obce Horní se vrátilo v plné sestavě. I ve druhé řadě budou všichni společně čelit sebevědomému starostovi Vladimírovi, jehož velkou zálibou je znepříjemňovat hasičské partě život. Tentokrát se spustí boj o bytí či nebytí staré hasičské zbrojnice. Co na vývoj své postavy říká herec Radim Kalvoda?

Jaký byl návrat na plac seriálu Co ste hasiči?

Báječný, protože atmosféra během natáčení první řady byla velmi přátelská, a myslím, že se to nyní přinejmenším opakuje.

Jaká bude druhá série pro vaši postavu?

Eda byl v první řadě slušně řečeno holkař. Ale tuhle linii jsme ve druhé sérii opustili, což mi je upřímně řečeno líto. (smích) Ale svou linku tam i moje postava má.

Jak jste si přivykl na hasičskou uniformu?

Ony jsou to v podstatě montérky, když tedy nepočítáte zásahový oblek, který také máme někdy na sobě. V tom je tedy velké teplo, zvlášť když je venku vedro a točíte blízko skutečného ohně. To je vám první hodinu opravdu horko, pak si tělo trochu přivykne, ale na konci jste kompletně propocený.

Točil jste i v druhé řadě nějaké zajímavé hasičské zásahy?
V první řadě jsme měli tři nebo čtyři opravdu požární zásahy, nyní máme za sebou zatím jen záchranu na řece.

Neměl jste v dětství sen stát se hasičem nebo policistou?
Ani ne. Na policajty jsme si hráli, ale hasič mě nenapadl nikdy.

Eda je tak trochu všeuměl. Opravuje auta, v druhé řadě se pustí i do elektrických rozvodů. Jak jste na tom vy osobně? Berete doma bez problémů do ruky nářadí, když se něco rozbije?

Nářadí beru do ruky bez nejmenších problémů. Ovšem že bych byl nějak zvlášť zručný, to se opravdu říct nedá. Mám to trochu za zlé svému tátovi, který je skutečně velmi šikovný snad na všechno. Nejen že jsem po něm tuto vlastnost nezdědil, ale navíc si pamatuji, jak se v mém dětství nemohl na některé mé kutilské počiny dívat a se slovy „Prosím tě, nech toho, já to udělám sám!“ to udělal sám…

Celý seriál se točí nedaleko Prahy v malebném prostředí Posázaví. Znal jste tuto část středních Čech? Nebo jste ji objevil právě až díky seriálu?
Musím říct, že krajina, ve které se odehrává náš příběh, je opravdu malebná, a vzhledem k tomu, že jsme jen kousek od Prahy, je i svým způsobem panenská a nedotčená. Já jsem ale spíše městský typ, takže nevím, jestli dokážu všechny její krásy náležitě ocenit.

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů