DomůLifestyleBojovali o lásku, teď bojují o život. Zlatá labuť se vrací, Irenu...

Bojovali o lásku, teď bojují o život. Zlatá labuť se vrací, Irenu čeká největší ponížení jejího života

Děj se posouvá do léta 1939 a v obchodním domě Zlatá labuť přituhuje. Válka je stále více přítomná a oblíbené hrdiny čekají složité časy. Nová sezona nabídne více dobových reálií, exteriérových scén i dramatických zápletek.

„Dostáváme se v seriálu do období, kdy začíná přituhovat, protože nacističtí okupanti začínají více uplatňovat svou moc. A právě to bude ovlivňovat příběhy našich postav,“ představuje nadcházející sezonu producent seriálu Zlatá labuť Filip Bobiňski a doplňuje ho kreativní producentka Klára Follová„Diváci se brzo dozvědí, kdo z našich postav se ukáže jako charakter a kdo se pod tíhou doby zlomí. Někoho čeká překvapivý tragický osud a někdo naopak dokáže vzít osud do vlastních rukou i v době, která tomu rozhodně nepřála.“

Osudový fotbalový zápas

Po fotbalovém zápase s Němci propuknou v Praze nepokoje. Doba je zlá a atmosféra v Labuti napjatá. Gestapo začíná zatýkat. Bára (Marta Dancingerová) odhalí podlou lest. Tlak Gruberových (Jaroslav Plesl, Sarah Haváčová) na Irenu (Kristýna Ryška) je takřka neúnosný. Eva (Beáta Kaňoková) se bojí o Martina (Kryštof Bartoš) a chce mu pomoci. Co všechno je kvůli tomu ochotná udělat?

Petr (Adam Vacula) je ženatý s Markétou (Bára Bočková), i když svatbu nechtěl. A čeká ho další nemilé překvapení, na jehož základě se Petr rozhodne udělat zásadní krok… Marta (Kamila Trnková) už nedokáže dál mlčet. Bude viník jejího znásilnění konečně potrestán? Marta za svoji odvahu tvrdě zaplatí, a to svou vlastní smrtí.

Kristýna Ryška hraje svou životní roli (foto: se souhlasem TV Nova)

Kamila Trnková je těhotná. Marta odchází

Když Petr s Bárou doběhnou na místo činu, sklání se nad Martou Irena s rukama od krve. Jenže není zcela zřejmé, jaký mohla mít k tomuto činu důvod… Tlak doby sílí a příběhy Zlaté labutě pokračují.

Diváky nejspíš bude zajímat, co stálo za Martiným náhlým skonem a Kamiliným koncem ve Zlaté labuti. „Martin konec nebyl tak úplně z mojí vůle. Ale čekám miminko, takže to pravděpodobně sehrálo jistou roli,“ usmívá se a prozrazuje sympatická Kamila Trnková, na které bylo těhotenství znát už během natáčení jejích posledních scén.

Přestože už je to několik měsíců zpátky, Kamilina rodina se zatím ještě o nového člena nerozrostla: „Nene, ještě jsme dva v jednom,“ odpověděla nedávno stručně Kamila. Diváci se v prvním díle s klavíristkou Martou rozloučí, naopak nově se objeví Bouchnerova manželka v podání Anny Veselé, kterou si diváci pamatují zejména jako Julču z legendárního filmu Rebelové.

Irenu čeká největší ponížení jejího života

Irenina homosexualita a její milostný poměr s prodavačkou Alenou už nejsou tajemství. Kučerovi se rozhodnou jednat. Irena ztrácí své výlučné postavení a mezi sourozenci se rozbíhá boj o moc. Irenu čeká největší zkouška a zároveň ponížení jejího života.

Spolupráce s Gruberem přinesla výsledek v podobě vlivového spojení rodin Kučerů a Dietrichů. Opravdová mocenská hra ale teprve začíná. Na scénu se vrací nenáviděný ředitel Bouchner, je silnější než kdy dřív, má řadu nevyřízených účtů a žádné slitování.

Odboj Čechů proti uchvatitelům mezitím sílí. A roste i nebezpečí, které hrozí každému, kdo se Němcům znelíbí. Eva bruslí na velmi tenkém ledě, když se pokouší využít svého charismatu, aby ovlivnila samotného Grubera. Její dobrá vůle se může zle nevyplatit…

Jak obstojí soudržnost a osobní statečnost v době, která lámala charaktery?

Zdroj: redakce, TV Nova

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů