DomůZajímavostiNový projekt rodinám v nouzi přidá na kroužky až dva tisíce

Nový projekt rodinám v nouzi přidá na kroužky až dva tisíce

Letos startuje už druhý ročník celorepublikového projektu Darujme kroužky dětem, který pomáhá rodinám v Česku, jež jsou v tíživé životní situaci. 

Získat můžete až 2 000 korun

Příspěvek až 2000 Kč pololetně mohou získat rodiny, které pobírají přídavky na děti, příspěvek na péči, odměnu pěstouna nebo příspěvek při pěstounské péči. Týká se dětí od 3 do 18 let. Letos navíc není požadována finanční spoluúčast rodičů.

Poskytovatelé mohou přistupovat do projektu už od půlky srpna, rodiče mohou žádost od 28. 8. 2023. Více informací naleznete na www.darujemekrouzky.cz.

Jak získat příspěvek?

Zaregistrujete se jako žadatel do systému Aktivní město na adrese www.moje.aktivnimesto.cz . V systému požádáte o příspěvek doložení potřebných dokumentů. Vyberete aktivitu z nabídky ve vašem okolí (poskytovatel zájmového kroužku musí být v programu registrovaný také, nenajdete tam všechny). Ověříte si, že má organizátor volnou kapacitu, a případně se domluvíte na přijetí vašeho dítěte. Pokud máte potvrzenou přihlášku, můžete na něj uplatnit příspěvek.

Z peněz lze zaplatit členský příspěvek, účastnický poplatek za výpravu, závody, soutěže, soustředění, zapůjčení hudebního nástroje či sportovní pomůcky nebo dítěti za peníze koupit část vybavení (např. batoh, čelovku, tretry, dres, výtvarné pomůcky…). Příspěvek lze využít i na úhradu prázdninové akce (letní tábor, soustředění), to však pouze v případě, že se jedná o součást dlouhodobých aktivit.

Pomoc pro Ukrajinu

Nárok mají také rodiny ukrajinských uprchlíků v tíživé finanční situaci, které pobývají v ČR na základě víza strpění či víza dočasné ochrany. 

„Voucherový systém podpory volnočasových aktivit je prvním systémem svého druhu v ČR. Projekt organizuje Česká rada dětí a mládeže ve spolupráci s Nadačním fondem Eduzměna. Projekt finančně podporují nadace a další instituce, např. Karel Komárek Family Foundation, Nadace České spořitelny, Nadace Albatros a Sazka, a.s. O další podpoře jednáme s UNICEF a MŠMT. Projekt pomáhá řešit zhoršenou finanční dostupnost zájmového a neformálního vzdělávání pro děti z rodin v tíživé finanční situaci žijící v ČR včetně dětí cizinců,“ říká organizátor projektu.

Zdroj: redakce, darujemekrouzky.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů