DomůZajímavostiSlavný film Vinnetou je plný chyb. Dnes by se to už asi...

Slavný film Vinnetou je plný chyb. Dnes by se to už asi nestalo

Je jasné, že kameraman občas „ujede“, produkce nevychytá to či ono. V každém filmu se najde chybička. Ovšem Vinnetou jich nabízí opravdu hodně. Slavný náčelník, kterého si vymyslel Karel May, by asi koukal, co všechno je možné.

Vinnetou, ušlechtilý syn náčelníka kmene Apačů Mescalerů. Jeho jméno žilo v každém stanu, v každé chatě, u každého táborového ohně. Byl přítelem a ochráncem všech utiskovaných a neúprosným bojovníkem proti bezpráví. Dnes to zní jako pohádka, co před stoletím bylo ještě skutečností.

Tak začíná kultovní film Vinnetou. Snímek zná asi každý. Při strhující podívané nejsme zvyklí koukat, jestli je všechno do puntíku v pořádku. No, v tomto případně opravdu není. Zde je jen pár chyb z mnoha, které však praští do očí.

  1. Když Apači napadnou městečko Rosvell, Sam Hawkins se pere s indiány. Jednomu skočí na krk, ovšem další záběr je totožný, jen snímaný jinou kamerou.
  2. Old Shatterhand odmítá postřílet bandity schované v saloonu. Čin hodný gentlemana. Ovšem jak to, že mu nevadí poslat na dům lokomotivu?
  3. Hned na začátku filmu bandité zajmou Apače, kterého následně zastřelí Santerův komplic. Ten ho srazí na zem u skupiny dalších mužů. V dalším záběru už ale muži nejsou.
  4. Santer v saloonu donutí Bancrofta, aby si stoupnout k oknu. Hawkins chce střílet, Old Shatterhand ho ale zastaví. Jak ale mohl vědět, že jde o Bancrofta, když ho ze svého postavení nemohl vidět?
  5. Po souboji v řece se Old Shatterhand na břeh sotva vyškrábe, vypadá dost zbědovaně. Ovšem až na ten účes, ten je jako ze škatulky.
  6. Když jede již zmíněná lokomotiva do saloonu, všichni lidé z ní vyskočí. Ovšem stroj před nárazem přesto ještě několikrát zahouká.
  7. Když chce Bancroft zastřelit Santera, zbraň nevystřelí. Santer řekne „hlupák, nebyla nabitá“. Ovšem jen chvíli předtím totožnou zbraň sám nabíjel.
  8. První rozhovor Santera a Old Shatterhanda je zvláštní i v tom, že „Drtící ruka“ má v jednom záběru zapnutý jeden knoflík, v dalším však už dva.
  9. Když Old Shatterhand zapálí výbušninu a skočí na druhý vůz, jeho vozkovi spadne klobouk na zem. V dalším záběru ho ale má na hlavě.
  10. Santerova sebranka zastřelí koně pod mladým Apečem, následně indiána chytají. Ovšem kůň nikde není…

Zdroje: redakce, fdb.cz, csfd.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů