21.2 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 1:05
- Reklama -
DomůLifestyleV seriálu Ulice je chyb požehnaně

V seriálu Ulice je chyb požehnaně

Televizní seriál Ulice běží na obrazovkách už téměř 18 let. Během tohoto období někteří diváci dospěli, další odešli do důchodu. Mezi nimi je skupina oddaných, kteří drží s Ulicí krok od samotných začátků. A právě ti většinou vědí nejlépe, kde je zakopaný pes – a nějaká ta chyba. Na které už se přišlo?

Nekonečný seriál Ulice nabízí neuvěřitelnou škálu postav i spletitost vztahů mezi nimi. Diváci, kteří si postupem času vytvořili k postavám silné pouto, vnímají každý detail velmi citlivě.

Don Juan Franta

Na jaře prožil František Hrubý, ztvárněný Matyášem Valentou, opravdovou kalamitu. Jeho bývalá přítelkyně Skyler, která se vrátila z Holandska po rozpadu svého vztahu s partnerem Dirkem, se rozhodla, že mu zhatí současný vztah s Bárou. To vyústilo až ve fyzický konflikt. Ačkoliv podobné situace nejsou v mýdlových operách nic neobvyklého, diváci se diví, proč je právě František tak výrazně adorován, když i přes svůj zjevný věk dospělého stále vypadá, jako by mu bylo patnáct let. Ale holky se o něj perou…

Vizuálně se také zdá, že ke Skyler, která by se mohla klidně objevit na přehlídkovém molu, se zrovna František vůbec nehodí. Je to prostě pořád ten malý chlapeček. Ve skutečnosti je Matyášovi už 27 let a s Ulicí prostě vyrostl.

Markéta Stehlíková je mocná čarodějka

Postava herečky Markéty Stehlíkové skrývá jedno malé tajemství – byla totiž těhotná neuvěřitelných jedenáct měsíců! Očekávání příchodu Karlíka bylo ohlášeno v lednu 2020, nicméně k porodu došlo až v listopadu téhož roku. Tento pozoruhodný stav byl zřejmě způsoben přerušeným natáčením v důsledku pandemie. Je však třeba zmínit, že produkce seriálu se netvářila, že by se čas v příběhu zastavil, ačkoliv v době pandemie bylo natáčení velmi komplikované.

Přestože delší březost u zvířat není ničím neobvyklým – sloni musí čekat až 22 měsíců na své potomky, žraloci límcoví dokonce až 42 měsíců – u lidí je tato situace trochu mimo.

Jakub Štáfek se Zuzanou Vejvodovou v Ulici (foto: se souhlasem TV Nova)

Dvojitý Vasil

Ani Vasil Fridrich neunikl pozornosti. Zpočátku se objevil jako právník, když Libušku Nekonečnou hrála Zuzana Vejvodová. Později se do seriálu vrátil jako zubař a manžel Blanky Volákové, ztvárněné Lindou Rybovou. V sedmé sezóně seriálu se připojil Jiří Bábek, který ztvárnil postavu Ladislava Kalicha – otce Vojty. Ačkoliv by to mohlo působit jako běžná situace, diváci ho znají už z první sezóny, kde hrál prodejce, který se objevil v Království hraček.

I Marie Málková je jedním z takových příkladů. V šesté sezóně seriálu Ulice hrála kadeřnici Romanu. Nicméně již dříve se v seriálu objevila jako Nikol během Výměny manželek, kde byla vyměněna za manželku Baru, kterou ztvárnila Tereza Brodská.

I klasické výměny postav nejsou v seriálu Ulice ojedinělé. Například postava Adriany Peškové byla nejdříve hrána Dominikou Kadlčkovou, poté Šárkou Krausovou. A i postava Skyler prošla změnami. Nejdříve ji hrála Sara Sandeva, poté Michelle Hansen. Diváci často upozorňují také na její přízvuk a i skutečnost, že i když by měla být z Nizozemska, nikdy nepoužívá nizozemštinu. Mluví anglicky. Důvod, proč scenáristé zvolili pro její postavu zemi z Beneluxu, zůstává záhadou.

Zdroj: redakce, ČSFD, TV Nova

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů