15.1 C
Prague
Pátek, 3 května 2024, 11:05
- Reklama -
DomůOsobnostiPrincezna Diana: Ikona stylu a dobročinnosti by dnes oslavila 62 let

Princezna Diana: Ikona stylu a dobročinnosti by dnes oslavila 62 let

Diana Spencer byla jednou z nejvíce fascinujících a nezapomenutelných osobností 20. století. Její krátký, ale významný život, plný rozporů a tragédie, zanechal nesmazatelnou stopu ve světě monarchie, módy i dobročinnosti. Diana byla ikonou stylu, která se stala nejen oblíbenou členkou britské královské rodiny, ale také symbolem naděje a soucitu pro miliony lidí po celém světě.

Diana Frances Spencer se narodila 1. července 1961 v Sandringhamu v Anglii. V roce 1981 se provdala za prince Charlese, následníka britského trůnu. Jejich svatba byla jednou z nejsledovanějších událostí v televizní historii.

Oblíbená princezna

Věnovala se rozsáhlé dobročinné činnosti a pracovala na podpoře několika humanitárních organizací. Byla aktivní v boji proti AIDS, věnovala se problematice nevyléčitelně nemocných a handicapovaných dětí a snažila se zmírnit utrpení lidí v konfliktních oblastech. Její přístup k lidem byl vždy plný lidskosti a empatie. Dianin neformální a přirozený styl komunikace jí získal přízeň veřejnosti po celém světě.

Manželství prince Charlese a princezny Diany však skončilo rozvodem v roce 1996 po dlouhém období napětí a nevěry. Rozchod byl mediálně sledovaný a Diana získala obrovskou popularitu po celém světě. Charles byl před veřejností za nevěrníka, který nedokázal opustit svou Camillu. Dodnes se spíše spekuluje, jak vážný jejich vztah během manželství byl. Jisté však je, že nakonec skončili spolu.

Tragická smrt

Tragédie zasáhla svět 31. srpna 1997, když princezna Diana zahynula při automobilové nehodě v Paříži. Její smrt vyvolala šok a smutek po celém světě. Památníky a květinové záhony se objevily v místech, kde lidé projevovali úctu k princezně a vzpomínali na její dobročinnost a odkaz. Dodnes vznikají konspirační teorie, které vysvětlují osudnou chvíli v Paříži.

Dianě by právě dnes bylo 62 let. Ze svých synů i vnoučat by měla jistě obrovskou radost. O Harrym se často říká, že má velké srdce jako jeho matka.

Zdroj: hellomagazine.com, redakce

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů