17.1 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 1:05
- Reklama -
DomůLifestyleOndřej Sokol: Oblíbený vtipálek, který má Aspergerův syndrom

Ondřej Sokol: Oblíbený vtipálek, který má Aspergerův syndrom

Kdekdo ho vnímá jako vtipného moderátora ze show Na lovu. On je však nejen herec, bavič, režisér a bývalý šéf Činoherního klubu. Na svém kontě má nespočet cen, nominaci na Českého lva nebo nominaci na Mezinárodním televizním festivalu v Monte Carlu za nejlepší mužský výkon ve filmu Occamova břitva. Poruchu autistického spektra by do něj řekl jen málokdo.

„Mívám blbý období, kdy se mi nechce ven. Mám takový spíš jako strach se vidět s lidmi a je to potom těžký chodit ven, zvlášť v tomhle povolání, musím říct, že to není příjemný,“ svěřil se pro zeny.iprima.cz oblíbený moderátor.

Aspergerův syndrom je jednou z forem autismu. Vyznačuje se potížemi při komunikaci a sociálním chováním, nízkou emoční a sociální inteligencí. Obvykle mají tito lidé problém najít si kamarády, straní se. Mnohdy také nerozumí ironii a sarkasmu. „V současné době je Aspergerův syndrom považován za samostatnou nozologickou jednotku. Tvrdit, že Aspergerův syndrom je mírnější formou autismu, je značně zjednodušené. Aspergerův syndrom má svá specifika i problémy, které mohou být stejně závažné, i když kvalitativně odlišné od ostatních poruch autistického spektra,“ uvádí ve své knize Poruchy autistického spektra Kateřina Thorová.

Ondřej Sokol a lovci (foto: se souhlasem TV Nova)

Kdo by to řekl, že moderátor bude mít potíže s komunikací? Jak je to doma nevíme, ale při živých přenosech ukázal, že pohotový, vtipný a umí program dobře připravit. Při moderování Českého slavíka byl občas vůči přítomným trochu ostřejší, to však s jeho poruchou zřejmě nemá co dočinění. Věrně mu v tom sekundoval Aleš Háma, který se s žádným podobným problémem nepotýká, jak je nám známo. 

Bude se ženit?

V každodenním životě je mu velkou oporou partnerka Nikola, kterou požádal v roce 2019 o ruku. Na svatbu zatím sice nedošlo, ale snad by to mohlo být brzy! Dvojice si totiž vysnila speciální místo, které jim bylo během pandemie koronaviru zapovězeno. „My jsme se bohužel upnuli na to, že se chceme vzít ve Vegas v takovým drive-inu. Je to jenom taková zastřešená zatáčka, tam si můžete půjčit šaty, sednete do auta a z toho okýnka se vykloní oddávající a už zase jedete. Pro to jsem se nadchnul. Bohužel do Vegas se teď nedostanete,“ řekl v roce 2021. 

Do Ameriky už ale zase může, tak na co oblíbený bavič čeká? Snad můžeme brzy očekávat krásnou novinu!

Zdroj: TV Nova, wikipedia.org, zeny.iprima.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů