4.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 10:04
- Reklama -
DomůOsobnostiKuchařová a církevní rozvod: Nebude to snadné, nic takového totiž neexistuje

Kuchařová a církevní rozvod: Nebude to snadné, nic takového totiž neexistuje

Bývalá Miss World Taťána Kuchařová byla s Ondřejem Brzobohatým osm let. Loni v březnu se rozvedli. Modelka chce i církevní rozvod, aby se případně znovu mohla vdát v kostele. Nebude to však žádná legrace.

Na veřejnost prosákly informace, že se Ondřej Brzobohatý převléká za ženu. On sám to přiznal. Kuchařová tvrdí, že ona nic ze soukromé nevypustila ani k tomu nedala svolení. Buď jak buď, pro zrušení církevní svazku zřejmě to, že se Brzobohatý převléká do ženských šatů, stačit nebude.

Jen ve výjimečných případech

Za prvé proto, že katolické církvi nic jako církevní rozvod neexistuje. Je možné sňatek přezkoumat a případně ho zrušit. To se však využívá pouze ve výjimečných případech, kdy byla žena třeba terčem domácího násilí. Proti Kuchařové je i to, že její manželství z Brzobohatým nebylo od začátku nešťastné. Takže tato „berlička“ je asi mimo a nebude jí k ničemu.

Tohle by mohlo pomoci

Ovšem je tu ještě jedna věc. V Bibli je jedna pasáž, který by mohla být pomyslným jazýčkem na soudních vahách. Konkrétně jde o list Korynťanům svatého apoštola Pavla. Tam se píše „chce-li nevěřící odejít, ať odejde.“ Má to ale háček – Brzobohatý by nesměl být pokřtěn. Pak by byl „nevěřícím“ a tím pádem by se Kuchařové o zmíněná slova mohla opřít. Jestli je herec a hudebník pokřtěn nebo ne, není známé.

Zdroje: idnes.cz, blesk.cz, kafe.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů