4.3 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 3:04
- Reklama -
DomůLifestyleJanka měl ve Slunečné hrát Benoni. Jeho odmítnutí pomohlo Lamborovi ke slávě...

Janka měl ve Slunečné hrát Benoni. Jeho odmítnutí pomohlo Lamborovi ke slávě i penězům

Seriál Slunečná skončil už více než před rokem, fanoušky má ale dodnes. Role Janka Linharta vynesla Marka Lamboru do hereckých výšin. Mnohé však překvapí, že mladý nadějný herec nebyl jediný, kdo měl roli přislíbenou.

Bohatého lamače dívčích srdcí měl hrát původně Štěpán Benoni, který teď ztvárňuje Marka Rokla v seriálu ZOO. Údajně couvnul před podpisem smlouvy. Místo něj dostal roli Marek Lambora. Dokonce chtěl Janka hrát prý i David Gránský. A bývali by si muži přišli na pěknou částku! Šušká se, že za natáčení dostal Lambora šestimístný honorář. Podle Blesku si Lambora přišel za měsíc zhruba na 165 tisíc korun.

„Hlavní mužská role byla skutečně psaná pro Štěpána Benoniho, který se na poslední chvíli rozhodl smlouvu nepodepsat,“ prozradila tehdy mluvčí televize Prima. „Nakonec padla volba na Marka Lamboru a my jsme moc rádi, protože diváci si ho prokazatelně okamžitě zamilovali,“ potvrdila, že se Lamborovi v roli prostě dařilo. 

Marek Lambora si v seriálu Slunečná fanoušky získal (foto: se souhlasem FTV Prima)

Právě role Linharta mu pomohla ke slávě. Do té doby se čas od času v médiích objevil jako partner Šárky Krausové, tehdy Vaculíkové. Vedle Evy Burešové se z něj stala hvězda. Benoni se s Burešovou nakonec potkal v seriálu ZOO, kde hraje jejího nejlepšího kamaráda Marka Rokla. I tam je do ní zamilovaný, ve Slunečné je však velká láska nepotkala. 

Slunečná v době pandemie

Benoni tehdy odmítl Slunečnou zřejmě kvůli Ordinaci. Tam měl svou stabilní roli, zatímco u Slunečné se nevědělo, jaký bude mít vůbec úspěch. Nakonec to byl jeden z největších seriálových fenoménů tehdejší doby. Lambora je od té doby jedním z nejoblíbenějších mladých herců, Burešová se také těší velkému úspěchu.

Pomohla tomu i pandemie. Seriál se vysílal od ledna, v březnu se vše zavřelo a lidé hledali fajn pořad, u kterého mohli trávit čas. Nakonec se seriál Slunečná vysílal až do února 2022. Ve stejném roce ho nahradil seriál ZOO, který se těší podobnému úspěchu. Jak je vidět, roli v dalším projektu Primy už Benoni neodmítnul. 

Zdroj: Instagram, ČSFD, blesk.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů