5.9 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 9:04
- Reklama -
DomůLifestyleSeriál Jedna rodina začíná být nepříjemný. Ta dějová linka se znásilněním tam...

Seriál Jedna rodina začíná být nepříjemný. Ta dějová linka se znásilněním tam vážně musela být?

Od chvíle, co se seriál Jedna rodina objevil na televizních obrazovkách, byl zkrátka pohlazením na duši. Jenže teď se Karel zapletl se svou kolegyní Nikolou, která ho vydírá. Kdyby tvůrci zůstali u opileckého sexu, který si učitel biologie nepamatuje, bylo by to stále vlastně vtipné. Oni do toho ale přihodili ještě falešné obvinění ze znásilnění, vydírání a úplatky. Není to moc?

Seriál Jedna rodina byl donedávna báječný seriál, který si diváci s chutí pustili každé úterý. Peripetie střídavé péče, do které jsou zapojeny tři rodiny, zkrátka bavily. Jenže posledním dílem dostala pohoda pořádně na frak. 

Zrádný školní večírek

Karel se totiž na školním večírku v kostýmu pavouka opije natolik, že se spustí s kolegyní Nikolou. Ta má ale zrádný plán. Touží dostat svoji tetičku do domova seniorů – a udělá pro to cokoliv. A zřejmě jí došlo, že Karlova bývalá žena tam pracuje. Má ale Klára takový vliv? Nikola si myslí, že ano. Možná tam se zrodil plán, který Karlovi pořádně zavaří. 

Kdyby to zůstalo u zápletky, že se učitel tak opije, že v kostýmu pavouka na podlaze tělocvičny podlehne mladé a krásné kolegyni, mohla by to být ještě legrace. Petřina velkorysost by mohla mnohým ženám ukázat, že i nevěra se dá ve vztahu překonat, pokud o to oba stojí. Ale Nikola přitvrdila. Vydírá Karla, že ji znásilnil. Udá ho? On celou situaci řeší s Petrou a přemýšlí, jakou léčku na mladou ženu vymyslí. Celé to působí spíš groteskně. 

Odpustí Petra Karlovi nevěru? Nebo se snad nic nestalo? (foto: se souhlasem TV Nova)

Navíc jde o velmi tíživé téma, které do seriálu, který se tváří jako rodinný, prostě nepatří. Nebo se snaží tvůrci poodhalit zákulisní boje ve školách? Na pracovišti? Bude z toho nějaké ponaučení? 

Stejně absurdní je Petřino nahánění odběratele marmelád, že nezaplatil. Nepochybně se něco takovému může živnostníkům stát. A ano, děje se to. Ale proč je to v seriálu, který vypráví rodinné příhody dětí ve střídavé péči? K čemu to tam je? 

Skoro to poslední dobou vypadá, že scenáristi nemají co psát, a tak vaří z vody. Jaká škoda!

Zdroj: TV Nova

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů