9.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 3:04
- Reklama -
DomůLifestyleMinisérie o Ivetě Bartošové je zpět: Na konci zpěvačky má podíl většina...

Minisérie o Ivetě Bartošové je zpět: Na konci zpěvačky má podíl většina z nás, říká producentka

Druhá řada minisérie Iveta je na světě. Natočila ji Barletta Productions a sledovat bude cestu zpěvačky, která si konečně plní svůj sen v období devadesátek. V první sérii byla Iveta ještě dítě, teď sbírá jedno ocenění za druhým. A dojde i na chvíle po boku Ladislava Štaidla nebo narození syna Artura. 

Na platformě Voyo se druhá série představí už 5. května letošního roku. V roli Ivety Bartošové uvidí diváci opět Annu Fialovou, talentovanou herečku, která je vnučkou představitele Limonádového Joe, herce Karla Fialy.

Příběh Ivety Bartošové je citlivé téma

Děj se nyní posouvá do 90. let. Jde o vrcholná léta kariéry populární zpěvačky, které však byly doprovázeny velkou bulvární aférou. Tehdy byla přitom velkou hvězdou, vyhrávala ankety popularity, její sólová alba se prodávala jedna báseň. „Druhá řada se bude lišit od první jako devadesátky od osmdesátek. S Ivetou prožijeme zvraty, na které by jiní potřebovali tři životy. A díky scénáři a režii Michala Samira se dostaneme tak blízko jako nikdo předtím,” řekl kreativní producent Voyo Matěj Podzimek, manžel herečky Evy Podzimkové (dříve Josefíkové). „Tentokrát se z romantického příběhu dostáváme do opravdu divoké jízdy Ivety na vrcholu, který s sebou nese vedle obrovského úspěchu i nový druh ztráty a bolesti.“

„Měla jsem pocit, že na tom, jak její osud dopadl, jsme participovali jako národ všichni. Nebo možná ne všichni, ale velká část z nás. Samozřejmě existují ti, kteří na bulvár neklikali a odběr netvořili. Ale někdy jsme ho asi tvořili všichni. Možná jsem se proto tak trochu cítila spoluúčastna na jejím osudu,“ řekla v rozhovoru pro iDNES.cz producentka a castingová režisérka Maja Hamplová.

Anna Fialová jako Iveta v první sérii (foto: se souhlasem TV Nova)

Také Hamplová přiznala, že natáčení dalo tvůrcům zabrat. „Naše umělecká maskérka Lenka Nosková na Aničce Fialové dělala dokonce třináct různých změn účesů, paruk a líčení. Stejně tak bylo natáčení velká výzva kvůli velkému množství kostýmů, tanečních a pěveckých vystoupení a choreografií.“

Nebude chybět ani postava Ladislava Štaidla, kterého si zahraje Ondřej Gregor Brzobohatý. Dále se mohou diváci těšit například na natáčení komedie Svatba upírů. Výběr herců je i ve druhé sérii velmi pestrý. 

Mimo Fialové a Brzobohatého se objeví Saša Rašilov jako zesnulý skladatel Karel Svoboda, jeho ženu Vendulu hraje Karolína Vágnerová. Rudolfa Hrušínského nejml. si zahrál mladý a nadaný herec Oskar Hes. Dále se představí Ján Jackuliak, Patricie Pagáčová, Zuzana Onufráková, Daniel Kadlec nebo Ondřej Ruml jako Karel Gott. 

Slavná zpěvačka Iveta Bartošová se rozhodla ukončit svůj život před devíti lety skokem pod vlak. I proto měli všichni, kteří se na minisérii podíleli, z příběhu Bartošové velký respekt. Hamplová se nechala slyšet, že by příběh nevznikl, kdyby s tím Ivetin syn Artur nesouhlasil.

Zdroj: TV Nova, blesk.cz, TN.cz, mediaguru.cz, iDNES.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů